Proiectul “Antreprenoriat urban inovativ’’, lansat în județul Mehedinți!

633

Peste 40 de persoane din județul Mehedinți au participat, miercuri, la Drobeta Turnu Severin la lansarea proiectului “Antreprenoriat Urban Inovativ’’, care urmărește dezvoltarea competențelor antreprenoriale pentru 336 de persoane din diverse categorii sociale la nivelul Regiunii Sud-Vest Oltenia. Proiectul a fost lansat, cu puțin timp în urmă, și în Gorj, la Târgu-Jiu. Proiectul asigură pentru cinci județe cursuri de competențe antreprenoriale, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de câte 178.300 de lei(aproximativ 40.000 euro) pentru un număr de 70 de antreprenori-persoane cu domiciliul în regiunea Sud-Vest Oltenia și 400 de lei, premii pentru participarea la cursurile de formare în domeniul antreprenoriatului.

Antreprenoriatul se referă la abilitatea unui individ de a transforma ideile în acțiuni cu finalitate economică și socială precisă. Proiectul, care a fost lansat recent și în județul Gorj, având partener și Centrul de Calcul Târgu-Jiu, s-a bucurat de mulți doritori din Mehedinți care au spus, aproape din start, că sunt gata să participe la cursul de antreprenoriat și chiar să facă câte un plan de afaceri care se va bucura, după un concurs, de o finanțare nerambursabilă de 40.000 euro, prin acest proiect. “Mă înscriu la curs, sunt șomeră, și chiar intenționez ca la finalul cursului să particip la concursul pentru proiecte, deoarece am deja în minte un plan de afaceri. Proiectul mi se pare unul potrivit pentru situația mea și a altora fără loc de muncă’’, a declarat una dintre participantele la prezentarea proiectului, eveniment organizat la Drobeta Turnu Severin.

Noi afaceri în oraș, minim doi angajați!
Până însă la înscrierea la cursul de antreprenoriat, mai multe informații despre proiect au fost prezentate participanților de reprezentanții Asociației “Liga de Utilitate Publică’’, dar și de către partenerul de la Gorj, Bebe-Viorel Ionică. “Ne-am adunat aici ca să vorbim de un proiect din noua serie de proiecte europene 2017-2020, s-ar putea să se ducă până în 2022. Este vorba despre “Antreprenoriat urban inovativ”, un proiect prin care se va da finanțare pentru înființarea unor start-up-uri, în zona urbană, adică în orașe. Participanții nu trebuie să fie din oraș, ci din zona de implementare a proiectului, adică din cele cinci județe ale Olteniei, cu condiția ca firmele pe care le vor face să fie înființate în mediul urban. Noi suntem trei parteneri în implementarea acestui proiect, Asociația Euro>26, care a solicitat finanțarea din partea statului, Asociația de Utilitate Publică, adică noi, și Centrul de Calcul Târgu-Jiu’’, a declarat în fața audienței, unul dintre partenerii din proiect. Bebe-Viorel Ionică, reprezentantul Centrului de Calcul Târgu-Jiu, partener proiect, le-a explicat participanților că prin înscrierea la curs au șanse sigure să câștige unul dintre cele 70 de premii puse la dispoziție pentru cei care realizează un plan de afaceri credibil, bine pus la punct, care va fi finanțat cu aproximativ 40.000 euro.

Cinci județe cu noi locuri de muncă
Proiectul “Antreprenoriat urban inovativ” se desfășoară la nivelul a cinci județe din Oltenia, adresându-se persoanelor fără loc de muncă, persoanelor inactive, celor care au un loc de muncă, dar vor să înființeze o afacere non agricolă în mediul urban cu scopul creării unor locuri de muncă. Proiectul este cofinanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020., Axa prioritară 3 “Locuri de muncă pentru toți” obiectiv specific 3.7 “Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profit non-agricol din zona urbană” și se va derula pe o perioadă de 36 de luni.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here