Proiectul de modificare a Codului Silvic, grăbit la vot în Camera Deputaților. Doar doi parlamentari de Gorj au pus umărul, câștigând timp prețios pentru CE Oltenia

În ședința Camerei Deputaților a fost propusă astăzi de către liderul Grupului ALDE modificarea ordinii de zi a ședinței de plen. S-a cerut astfel ca propunerea de modificare a Codului Silvic, trecută de Senat, să fie mutată de pe locul 30 pe 4 ca să ajungă la votul final al  Camerei Deputaților peste două zile, fără a mai exista riscul unei amânări. Doar doi deputați de Gorj din cinci au votat azi această modificare, mai exact Mihai Weber și Elvira Șarapatin, asta deoarece liberalul Dan Vâlceanu a absentat de la ședință ca și cei doi deputați de la Pro România, Alin Văcaru și Victor Ponta. Să nu mai punem la socoteală că și acum deputații liberali au votat împotrivă, asta deși se cunoaște că legea va debloca 12 excavatoare ale CE Oltenia iar azi pe motivul lipsei fronturilor de lucru a avut loc un protest spontan, de două ore, la Cariera Roșiuța. Cei trei au arătat, prin absență, că nu sunt preocupați de acest aspect, legea ajutând foarte mult CEO.

Miercuri, cu siguranță, proiectul va trece de votul final din Camera Deputaților cu ajutorul parlamentarilor PSD-ALDE, astăzi acesta fiind și dezbătut în ședința CD.

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, deputatul liberal Dan Vâlceanu prognoza, la un post de radio din municipiu, că proiectul inițiat de senatorii Scarlat Iriza și Florin Cârciumaru, de modificare a Codului Silvic, va staționa destul de mult la Cameră, până să ajungă la votul final.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here