Protocol încă nesemnat între Sindicatul Liber Independent CET Craiova II și administrație! – Ion Vîlceanu: “Suntem încă în negocieri, dar luni semnăm’’

Sindicatul majoritar de la Craiova II, sucursală aparținând Complexului Energetic Oltenia, nu a semnat încă protocolul local cu administrația, a anunțat, ieri, liderul organizației, Ion Vîlceanu, termenul impus de CEO fiind 25 ianuarie. Sindicalistul susține că cei 592 de angajați de la Craiova au primit fiecare 100 de lei net pe grila de salarizare, suma cu tot cu sporurile nedepășind 160 de lei. Potrivit lui Vîlceanu, angajații nu sunt deloc mulțumiți și își pun speranța că negocierea noului CCM le va aduce noi beneficii.

Administrația CEO le-a dat termen data de 25 ianuarie conducerilor subunităților companiei pentru a parafa protocoale locale cu sindicatele cu privire la modul în care vor fi date clase de salarizare unor angajaţi. Primul sindicat care a anunţat însă eşecul negocierilor a fost însă Sindicatul Liber Independent de la CET Craiova II, afiliat la Federaţia Univers, care are 524 de membri. Preşedintele SLI CET Craiova II, Ion Vîlceanu, a făcut imediat publice care sunt solicitările sindicatului, respinse de administraţie, solicitări care au rămas încă pe hârtie.

Lobby pentru salariile mici și foarte mici!
Prima solicitare a fost ca “acest fond să fie destinat către salariaţii care au salariile foarte mici şi salariaţii care pe acelaşi loc de muncă au salariile mai mici faţă de colegii lor”. Având în vedere faptul că S.E.Craiova II are un număr de 161 de salariaţi care sunt sub salariul minim pe economie, sindicatul condus de Vîlceanu a solicitat ca “toţi aceşti salariaţi să fie trecuţi pe clasa 16c din grila actuală a CCM în vigoare, astfel încât să nu mai avem salariaţi sub 1900 de lei”. A treia solicitare a sindicatului se referă la personalul TESA. “Salariaţii TESA peste nivel 3 de salarizare în această etapă să nu beneficieze de acest fond cu excepţia celor care se încadrează la punctul 1”, arată sindicatul. Ultimul criteriu se referă la salariaţii care au mai beneficiat de clase de salarizare în ultima perioadă, care să primească noi clase în limita fondului disponibil. Pentru că administraţia a respins solicitările, Ion Vîlceanu a convocat Consiliul de Coordonare pentru data de 26 ianuarie, la ora 10.00, pentru a decide care va fi reacţia. Nici după consiliu protocolul nu s-a semnat.

10 februarie, dată limită
Prezent în Gorj la întâlnirile cu liderii Federației Univers de joi de la Mătăsari, Ion Vîlceanu a explicat că raportul cu administrația Craiova II nu s-a îmbunătățit, motiv pentru care protocolul încă nu s-a semnat. “Suntem încă în negocieri, dar vom semna luni. Vrem să lămurim cu cei 1900 de lei și mai avem ceva criterii la care nu vrem să renunțăm. Oricum până pe 10 februarie trebuie bătute în cuie listele, ca oamenii să primească salariile mărite în martie. Acum oamenii sunt nemulțumiți că suma este mică. Ei așteaptă să completăm această sumă. Avem speranțe totuși că vom reuși să facem asta’’, a declarat liderul sindicatului de la Craiova II.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here