A doua etapă de înscriere la grădiniță, la final

446

Astăzi se încheie, oficial, cea de-a doua etapă de înscriere la grădiniță pentru anul școlar 2016-2017. Cererile respinse în această etapă, din cauza opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere sau din cauza lipsei de locuri la grădiniţa dorită, vor putea fi depuse încă o dată şi apoi aprobate până la finele lunii august.

Cea de-a doua etapă de înscriere la grădiniță a început pe 27 iunie. Pe parcursul derulării acesteia, fiecare grădiniță a trebuit să stabilească un orar propriu pentru înscrieri şi să-l pună la dispoziţia tuturor persoanelor interesate, atât la avizier, cât şi online. Totodată, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice le-a cerut unităţilor de învăţământ preşcolar să informeze cu privire la capacitatea grădiniţei, numărul de locuri aprobat pentru anul şcolar 2016-2017, criteriile de înscriere şi evoluţia zilnică a înregistrărilor. Părinții care au dorit să-și înscrie copiii la grădiniță au avut nevoie de mai multe acte: cererea de înscriere, adeverinţele cu veniturile părinţilor sau alte acte doveditoare ale veniturilor familiale (pentru grădiniţele cu program prelungit şi săptămânal), certificatul de naştere al copilului (copie certificată), fişa medicală și avizul epidemiologic.

inscrieriPrima etapă de înscriere la grădiniță pentru anul școlar 2016-2017 s-a derulat în perioada 23 mai – 17 iunie și a fost precedată, în perioada 4 – 20 mai, de reînscrierea celor care au frecventat cursurile în anul școlar 2015-2016. Ocuparea locurilor libere, după etapa de reînscrieri, s-a făcut în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). Cererile respinse fie ca urmare a opţiunilor insuficiente din fişa de înscriere, fie din cauza absenţei locurilor la unitatea de învăţământ dorită, vor putea fi redepuse şi aprobate în etapele imediat următoare sau în etapa de ajustări, programată în perioada 1 – 31 august. Transferarea unui copil de la o grădiniţă la alta poate fi făcută la cererea părinţilor sau a susţinătorilor legali, în baza avizelor celor două unităţi şi în limita locurilor planificate. În ceea ce priveşte scoaterea unui copil din evidenţa unei grădiniţe, acest lucru se poate face în caz de boală infecţioasă cronică (cu avizul medicului) sau în cazul în care copilul lipseşte fără motivare timp de două săptămâni la rând.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here