Pulsul Zilei

Ansamblul ”Maria Lătărețu” și formația de dansuri ”Juniorii Doinei Gorjului”, la Festivalul Internațional de Folclor din Cehia

 | 15 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

O parte a Ansamblului ”Maria Lătărețu” și formația de dansuri ”Juniorii Doinei Gorjului” au reprezentat România la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor din Cehia.

Semnatura eletronica CertDigital

Ediția 2016 a Festivalului Internațional de Folclor de la Praga, Cehia, s-a desfășurat în perioada 3-7 noiembrie și a reunit zeci de ansambluri folclorice din 19 țări: Rusia, Polonia, Ucraina, Grecia, Turcia, Serbia, Bosnia, Slovenia, Muntenegru, Italia, Suedia, Moldova, Lituania, Macedonia, Croația, Slovacia, Bulgaria, Ungaria și, nu în ultimul rând, România. Țara noastră a fost reprezentată de o delegație a Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu, condusă de directorul instituției, Alexandru Bratu. ”Școala Populară de Artă, prin intermediul unei părți a Ansamblului ”Maria Lătărețu” și a formației de dansuri ”Juniorii Doinei Gorjului”, s-a bucurat să participe la începutul lunii la cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Folclor de la Praga, unde am mers cu dansurile populare, cu muzica tradițională din Gorj.festival praga (3)

Impresia noastră, ca și a celor care au organizat festivalul, este că Școala Populară de Artă Târgu-Jiu, formația noastră de dansuri s-a prezentat foarte, foarte bine și a arătat că tradițiile de pe aceste meleaguri se păstrează nealterate. Am fost una dintre cele 37 de formații care au participat din 19 țări și vreau să aduc mulțumiri atât organizatorilor, cât și colegilor mei care s-au străduit să ofere un spectacol de o ținută foarte ridicată”, a declarat acesta. Din delegația gorjeană a mai făcut parte și Valeriu Saraolu, maestru coregraf la Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului” și la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu. ”În legătură cu participarea noastră la Festivalul Internațional de la Praga eu cred că este un lucru foarte benefic, atât pentru județul nostru, cât și pentru copiii pe care îi pregătim pentru că este o experiență nouă. De regulă, la aceste festivaluri se organizează și niște colocvii în cadrul cărora fiecare își prezintă țara lui, unde se învață numai lucruri noi, și automat gustăm și din folclorul internațional. Cei mai câștigați sunt copiii, pe care trebuie să-i promovăm atât în județ, în țară, cât și în alte țări”, a declarat acesta.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL