Pulsul Zilei

Bărbații acuzați că ar fi pus o fetiţă de 13 ani să se prostitueze au încercat să scape de arest

 | 22 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Doi dintre cei trei bărbați din Motru, trimişi în judecată de procurori pentru proxenetism, după ce ar fi determinat o minoră de 13 ani să întrețină relații sexuale cu mai multe persoane, în schimbul unor sume cuprinse între 50 și 100 de lei, au cerut, ieri, la Tribunalul Gorj, să fie eliberați. Aceștia au contestat decizia Judecătoriei Motru care, săptămâna trecută le-a respins aceeași solicitare, însă s-au întors după gratii. Contestațiile au fost respinse de instanță. ”Respinge ca nefondate contestațiile. Fără cale de atac”, au stabilit judecătorii, obligându-i pe cei doi inculpați să plătească și 40 de lei cheltuieli judiciare statului.
În total, trei bărbați în vârstă de 23, 49, respectiv 62 de ani, toți fără ocupație, sunt acuzați că i-ar fi găsit clienți adolescentei, în iulie și august, perioadă în care a dispărut din centrul destinat Protecţiei Rezidenţiale a Copiilor Târgu-Jiu, în care locuia. Eleva ar fi întreținut relații sexuale atât în autoturisme, cât și în locuințele unor bărbați. Aceasta ar fi fost de acord și ar fi împărțit banii cu inculpații. Unul dintre cei trei bărbaţi este judecat şi pentru „act sexual cu un minor”. ”În perioada iulie-august 2016, aceştia au determinat și înlesnit practicarea prostituției de către o minoră în vârstă de 13 ani, în scopul obținerii de mijloace bănești. Inculpatul de 23 de ani este cercetat și pentru raport sexual cu o minoră, întrucât acesta a și întreținut raporturi sexuale cu ea. Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru a formulat propunere de arestare preventivă, ce a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Motru, aceștia fiind arestați preventiv pe o perioadă de 30 de zile”, a precizat pentru Gorjeanul, în timpul cercetărilor, procurorul Constantin Stică Costescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru.
Dosarul se află la Judecătoria Motru. Instanţa a decis ca inculpaţii să rămână în arest în timpul procesului, decizia fiind contestată de aceştia: ”Respinge cererea inculpaţilor de înlocuire a măsurii arestării preventive cu o altă măsură preventivă mai uşoară. Dispune menţinerea arestării preventive”.
Minora de 13 ani, din Novaci, a dispărut pe 12 septembrie, în prima zi de școală. Aceasta locuia într-un centru destinat Protecţiei Rezidenţiale a Copiilor Târgu-Jiu, iar supraveghetorul a alertat Poliţia, după ce a observat că nu s-a mai întors de la cursuri. Aceasta era cunoscută cu plecări repetate, fiind găsită ulterior la locuința mamei sale, de care nu avea voie să se apropie, în urma unei decizii a instanței.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL