Pulsul Zilei

Concert caritabil pentru ajutarea a două gorjence bolnave

 | 14 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Un concert caritabil va fi organizat, vineri seara, într-unul din restaurantele pe care omul de afaceri Călin Lemnaru le deține, mai nou, și pe malul Jiului, în fosta zonă Interex, evenimentul fiind creat pentru strângerea banilor de care au nevoie două gorjence bolnave. Localul a fost pus gratuit la dispoziție de omul de afaceri, iar muzica va fi una cu tematică religioasă, organizatorii sperând că astfel îi vor sensibiliza și mai mult pe cei care vor veni aici pentru a ajuta cu orice sumă. O fetiță care a rămas cu probleme de sănătate în urma unei operații nereușite la București, precum și o femeie de 37 de ani din Runcu, diagnosticată recent cu o tumoare pe creier, sunt beneficiarele banilor ce vor fi strânși cu această ocazie.
Ramona Tivig a descoperit tumora la începutul acestei primăveri, când a mers la un control medical, durerile de cap pe care le avea devenind tot mai puternice. De atunci și până acum ea a fost operată de două ori, dar boala a recidivat. La prima operație soțul a făcut împrumuturi, sperând că intervenția chirurgicală o va face bine pe Ramona. Nu a fost însă așa, iar pentru a doua operație a trebuit să facă eforturi financiare și mai mari. Acum el trebuie să își achite datoriile, dar și să continue tratamentul, precum și noua operație de care soția sa mai are nevoie pentru ca totul să decurgă bine. Între timp, starea de sănătate a femeii a fost permanent rea, de abia acum ea reușind să mănânce pentru prima dată după trei luni.
“Luni, a fost prima dată când a mâncat un pic dintr-o pară și un pește. În rest, nu a mâncat nimic, a slăbit enorm pentru că inclusiv apă dacă vroia să bea vomita. Tragem speranțe că oamenii vor fi receptivi la necazul nostru și ne vor ajuta. Ne rugăm la Dumnezeu să trecem cu bine peste această suferință și le mulțumim tuturor celor care ne vor fi alături. Ne făcusem și noi planuri pentru copii, unde vor merge la liceu, cum vor învăța, dar acum vă dați seama că totul s-a năruit. Trebuie să rămână aici în comună, iar noi trebuie să reușim să depășim acest moment extrem de dificil.”, a spus soțul Ramonei Tivig.
Primarul Adi Câmpeanu s-a implicat personal în campania de strângere de fonduri și promite că, vineri seara, va fi prezent la concertul caritabil de la Târgu-Jiu. “Noi am ajutat cu 5000 de lei încă din luna martie, dar acum am demarat o campanie la nivelul tuturor instituțiilor din subordinea noastră sau cu care colaborăm și care pot să ajute în acest sens. Sperăm ca la final să fie strânși banii cu care Ramona să poată să facă noua intervenție chirurgicală pentru a se face bine. Are acasă doi copii excepționali, băiatul dă vara aceasta capacitatea și vă dați seama ce greu îi este. Trebuie să le fim cu toții alături și să venim la acest concert pentru a ajuta cu oricât consideră fiecare de cuviință”, afirmă primarul Adi Câmpeanu.

Semnatura eletronica CertDigital
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL