Pulsul Zilei

Concurs pentru poeții nedebutați editorial

 | 03 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Poeții gorjeni, care nu au debutat editorial, se pot înscrie până la data de 28 octombrie la Concursul Național de Poezie ”Panait Cerna”.

Semnatura eletronica CertDigital

Centrul Cultural „Jean Bart” Tulcea organizează Concursul Naţional de Poezie ”Panait Cerna”, ediţia a XLII-a, ce îşi propune să ”stimuleze creaţia literară a tuturor celor care nu au debutat editorial (nu au poezii proprii publicate în volum), în condiţii de deplină libertate de creaţie”. Fiecare autor trebuie să trimită între 5 și 10 poezii (maximum 10 pagini), tehnoredactate la un rând, scrise cu Times New Roman, caracter de 12, pe format A4. Poeziile se trimit în plic închis, în trei exemplare, fiecare filă cu poezii purtând ca semn de identificare un motto. În acelaşi plic vor fi introduse într-un plic mai mic, sigilat, marcat cu acelaşi motto, datele de identificare ale autorului; datele personale, marcate cu motto-ul de identificare, vor cuprinde obligatoriu: numele complet al autorului, adresa completă, studiile în curs sau absolvite, data şi locul naşterii, număr de telefon şi adresa de e-mail. Vor fi descalificate din start participările autorilor care au publicat în volum, precum şi lucrările scrise fără diacritice, dar şi cele ale căror autori nu pot fi identificaţi, din motive independente de voinţa organizatorului. Lucrările vor fi expediate pe adresa Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea, str. Progresului, nr. 34, 820029, data limită fiind 28 Octombrie a.c., jurizarea având loc în perioada 4-6 Noiembrie, iar pe data de 7 Noiembrie a.c. se va face public rezultatul jurizării, în mass-media, dar şi pe site-ul www.teatruljeanbart.ro. Juriul va fi format din scriitori, critici literari şi reprezentanţi ai organizatorilor și va acorda trei premii și două mențiuni: Premiul „Panait Cerna”, în valoare de 1 000 de lei, Premiul „Ars Poetica”, în valoare de 700 de lei, pentru concurenţii cu vârste până în 35 de ani, Premiul „Euterpe”, în valoare de 700 lei, pentru concurenţii cu vârste peste 35 de ani, Menţiune I, în valoare de 400 de lei, și Menţiune II, în valoare de 300 de lei.
De asemenea, se pot acorda premiile speciale ale unor reviste de cultură constând în publicarea textelor în paginile acestora, iar lucrările premiate vor fi reflectate în revista „Nord-Dobrogea Cultural”, a Centrului Cultural „Jean Bart” Tulcea.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL