Copiii se întorc şi anul acesta „în bătătura bunicilor”

478

Pentru al treilea an consecutiv, un grup de copii din Târgu-Jiu va avea, timp de o săptămână de zile, prilejul de a se întoarce în timp „în bătătura bunicilor” şi de a învăţa câte ceva despre meşteşugurile tradiţionale şi despre viaţa ţăranului gorjean.

În jur de zece copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, utilizatori ai Filialei pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” din Târgu-Jiu, vor avea ocazia de a petrece câteva zile la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtişoara, unde vor participa la un atelier de vacanţă organizat de Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” şi de Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu”. În cadrul acestui atelier, ce se va desfăşura în perioada 22 – 27 iunie, micuţii se vor putea familiariza cu gospodăria ţărănească şi cu activităţile tradiţionale din aceasta. Printre altele, copiii vor putea urmări la lucru un meşter popular care îi va iniţia în tainele olăritului. „Vrem să le arătăm copiilor care sunt utilizatori ai Bibliotecii Judeţene „Christian Tell” cum era viaţa într-un sat gorjenesc. Timp de o săptămână vrem să-i ducem înapoi în timp, în bătătura bunicilor. O să vină şi un meşter popular care îi va învăţa meşteşugul olăritului. La atelier vor participa cam zece copii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani. E destul de dificil să faci un astfel de proiect pe grupuri mari şi de aceea mai bine este să fie de fiecare dată alţii. Copiii se bucură extraordinar de mult, le place foarte mult. Atmosfera de acolo e frumoasă, iar după ce le prezentăm meşteşugurile pot vizita şi muzeul. La sfârşit nu mai vor să plece”, a spus Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”.
Atelierul de vacanţă „În bătătura bunicilor” a fost organizat pentru prima oară în vara anului 2012, în ideea de a-i învăţa pe copiii care locuiesc la oraş câte ceva despre ocupaţiile de odinioară ale unui ţăran gorjean.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here