Delegație din Gorj, în vizită în Croația

414

O delegație formată din reprezentanți ai Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” a efectuat, luna aceasta, o nouă vizită în Croația, în cadrul proiectului ”Go, go, NGO”.

În perioada 8 – 10 aprilie 2016, o delegatie din partea Muzeului Judetean Gorj „Alexandru Ștefulescu” s-a deplasat în Croația, pentru ce-a de-a doua întâlnire din cadrul proiectului ”Go, go, NGO”, dintre Societatea pentru Cultură și Arte din Belec, Croația și Muzeul Județean Gorj. De-a lungul celor trei zile de schimb cultural au avut loc workshopuri, prezentări și seminarii de lucru ce au intensificat dialogul dintre tineri și administrația publică locală participantă la proiect, precum și dialogul cultural dintre cei doi parteneri. Din delegația ce s-a deplasat în Croația au făcut parte Firescu Elena și Șerbescu Butucea Mirela, din partea Muzeului Județean Gorj, dar și Mihaela Cristea, ce în prezent lucrează la Palatul Cantacuzino din Bușteni.

croatia 2Despre proiect
“Go, go, NGO” este un proiect internaţional pentru tineret, ce a obţinut finanţare în cadrul Programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 3 – Dialog Structurat. Muzeul Judeţean Gorj “Alexandru Ştefulescu” are rolul de colaborator, educator şi evaluator în acest proiect. Scopul educativ al acestui proiect este acela de a crea în rândul tinerilor un model de susţinere a activităţii ONG-urilor în rândul administraţiilor locale, pentru ca acestea să genereze o dezvoltare economică şi socială pentru comunităţile locale şi să genereze venituri. Printre problemele pentru care se caută soluţii în cadrul acestui proiect se numără: lipsa reprezentanţilor tinerilor în consiliile administraţiilor locale, modul vechi de gândire al factorilor de decizie, slaba finanţare a organizaţiilor de cultură.

croatia 3Obiectivul general al proiectului este de creștere a motivării și implicării tinerilor în viața economică, socială și administrativă a comunității în care trăiesc. Proiectul şi-a mai propus ca obiective: sprijin sporit al unităţilor din administraţia locală către ONG-uri, prin activități concrete (semnate și concluzionate de reprezentanții administrației locale și ONG-uri); înființarea consiliilor pentru tineret în fiecare din municipalitățile stipulate în proiect; schimb de opinii despre asociații culturale și sprijin constant; promovarea tuturor societăților de cultură și artă (Belec, Lobor, Mace, Zlatar Bistrica and Konjšcina); networking la nivel local, regional, național și internațional (cunoașterea unor noi membri, noi obiceiuri și noi culturi); creșterea spiritului de echipă și învățarea reciprocă, schimb de idei; noi cunoștințe și experiențe (folosirea limbii engleze, a noilor metode de comunicare cu ajutorul internetului, noi metode de analiză, precum metoda SWOT, metoda Copacului, brainstorming și alte tehnici).
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here