Două școli din Gorj, în competiția ”O activitate de succes în Școala Altfel”

512

Două unități de învățământ din municipiul Târgu-Jiu au fost selectate pentru a participa la etapa națională a competiției ”O activitate de succes în Școala Altfel”. Este vorba de Colegiul Auto ”Traian Vuia” și Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”. Cei care doresc să susțină cele două colegii pentru a se număra printre câștigătorii competiției pot vota activitățile derulate de acestea pe platforma http://sae.edu.ro/2016/votare/, până la sfârșitul acestei săptămâni.

Colegiul Auto ”Traian Vuia” Târgu-Jiu s-a calificat la etapa națională a competiției cu activitatea ”Meserii, meserii”, ce a avut drept scop ”promovarea valorilor umane și ghidarea elevilor în alegerea unei meserii”. În cadrul acestei activități, 200 de elevi au primit informații din domenii variate și discipline diferite, în cadrul unor vizite de studiu efectuate la un service din Târgu-Jiu, două mari fabrici de produse de panificație, Muzeul Arhitecturii de la Curtișoara și Banca Națională a României, dar și a acțiunilor organizate în incinta unității de învățământ. Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a ajuns în finala competiției cu activitatea ”Vizităm și învățăm – tehnologii moderne în industria alimentară”, al cărui scop a fost ”lărgirea orizontului tehnico-științific al elevilor clasei a IX-a, în vederea înțelegerii disciplinelor tehnice de specialitate predate la clasă în specializările „Tehnician analize produse alimentare„ și „Tehnician ecolog și protecţia calității mediului„”. În cadrul acestei activități, pe parcursul a două zile, 45 de elevi de clasa a IX-a au vizitat fabrica de înghețată din Craiova, Universitatea Craiova și grădina botanică din același municipiu, precum și o fabrică de panificație din Târgu-Jiu, având astfel ocazia să înțeleagă mai bine ceea ce au studiat la clasă, la disciplinele tehnice de specialitate, și în ce constă meseria aleasă.

Votați activitatea preferată până pe 29 mai!
Toate activitățile propuse pentru etapa națională au fost postate pe site-ul http://sae.edu.ro/2016, unde pot fi vizionate și votate de către public până la data de 29 mai, ora 23.59. Voturile exprimate după această perioadă vor fi anulate. Fiecare activitate va fi evaluată și de o comisie desemnată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Nota dată de comisie va avea o pondere de 80% în stabilirea punctajului final, iar votul publicului 20%. Finalizarea evaluării proiectelor, la nivel național, se va realiza în perioada 30 mai – 5 iunie, urmând ca lista unităților de învățământ câștigătoare să fie făcută publică în cursul zilei de 9 iunie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here