Pulsul Zilei

Erasmus Day în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu

 | 11 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, prin Biroul Erasmus+ din cadrul Departamentului pentru Relaţii Internaţionale şi Programe Comunitare, a organizat miercuri, 09.11.2016, începând cu ora 12.00, în Amfiteatrul A016 al Facultății de Inginerie și Dezvoltare Durabilă, evenimentul „Erasmus Day”.

Semnatura eletronica CertDigital

„Erasmus Day” este un eveniment care se desfășoară anual, în cadrul UCB Târgu-Jiu, organizatorii propunându-și să promoveze posibilitățile oferite de programul Erasmus+, în rândul comunității academice (studenți, cadre didactice, personal administrativ), dar și în rândul comunității locale și să sublinieze beneficiile aduse participanților. Agenda evenimentului „Erasmus Day” a cuprins aspecte privind integrarea UCB Târgu-Jiu în cadrul programului Erasmus+, organizarea și desfășurarea mobilităților Erasmus+, experiențe Erasmus împărtășite de studenți și cadre didactice, promovarea universităților partenere din străinătate prin intermediul prezentărilor efectuate de studenții străini sosiți la UCB Târgu-Jiu.
Prin intermediul programului Erasmus+, studenții universității pot desfășura mobilități de studiu sau practică în cadrul universităților partenere din străinătate, beneficiind de un grant lunar în cuantum de 450, respectiv 500 euro/lună (în funcție de țara de destinație) – pentru mobilitățile de studiu și 650, respectiv 700 euro/lună (în funcție de țara de destinație) – pentru mobilitățile de practică Erasmus+.

UCB are 29 de parteneriate Erasmus+
În prezent, UCB Târgu-Jiu are 29 de parteneriate Erasmus+ cu universități de prestigiu din țări precum: Franța, Grecia, Portugalia, Cehia, Polonia, Spania, Germania, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Slovacia. În anul universitar 2015-2016, 50 de studenți au desfășurat mobilități Erasmus+ de studii sau de practică, în cadrul unor universități precum: Universitatea A Coruna, Spania, Universitatea Opole, Polonia, Universitatea Mendel, Cehia, Universitatea Abant Izzet Baysal, Turcia, Universitatea Pireu, Grecia ș.a.
Totodată, în acest semestru, UCB găzduiește 18 studenți străini în cadrul programului Erasmus+, de la universități ca Universitatea din Porto, Portugalia, Universitatea din Pireu, Grecia, Universitatea Dumlupinar, Turcia, Universitatea Eskisehir Osmangazi, Turcia, Universitatea Pamukkale, Turcia.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL