Pulsul Zilei

Expoziţia „EGOgrafie”, vernisată la Muzeul Judeţean Gorj

 | 10 iunie 2015, 00:01 | 0 comentarii | 

Muzeul Judeţean Gorj „Alexandru Ştefulescu” a găzduit, luni, după-amiază, vernisajul celei de-a şasea ediţii a Expoziţiei Naţionale de Arte Vizuale „EGOgrafie”, ce reuneşte lucrări realizate de 34 de artişti din toată ţara.

Semnatura eletronica CertDigital

Expoziţia „EGOgrafie” a fost organizată pentru prima oară în urmă cu şase ani. Ceea ce egografiea început ca o expoziţie locală, un proiect al surorilor Dorina Cioplea şi Cristina Ploscariu, a devenit, pe măsură ce timpul a trecut, un eveniment de talie naţională. „Este un proiect de suflet pe care l-am început acum şase ani, alături de sora mea, Cristina Ploscariu. A început ca o expoziţie locală, între prieteni, artişti din Gorj; deja este la a treia sau a patra ediţie când este expoziţie naţională. (…) Ne bucurăm că egografie (2)oamenii se alătură nouă, ne bucurăm că avem atâţi artişti, că sunt din toate zonele, de toate vârstele, din toată ţara. Stilurile sunt foarte diferite, la fel cum şi artiştii sunt foarte diferiţi. Avem pictură, sculptură, grafică, textile, fotografie şi intervenţie pe fotografie. Atingem deci o mare parte dintre stilurile de exprimare artistică”, a declarat egografie (4)Dorina Cioplea, curatorul expoziţiei. Anul acesta, expoziţia reuneşte lucrări semnate de 34 de artişti. Unul dintre aceştia este Petru Comisarschi, din Reşiţa, care participă la expoziţie cu două lucrări. „La expoziţia asta particip cu două lucrări de sculptură (…), o egografie (5)lucrare care se cheamă „Rădăcinile” sau „Arca” şi o a doua lucrare care se cheamă „Corb”. În legătura cu prima lucrare, ea reflectă de fapt nişte convingeri de-ale mele vizavi de temele religioase, care nu sunt tocmai în concordanţă cu cele ale marelui public, iar a doua este o lucrare de armonia curbelor; i-am dat un titlu care să pornească de la ideea de animal de pradă cu toate că corbul nu este un animal de pradă, dar într-o anumită lume a păsărilor sau a oamenilor chiar este un animal de pradă”, a spus acesta. Expoziţia poate fi vizitată la Muzeul Judeţean Gorj până la sfârşitul acestei luni.

Lansare de carte
În cadrul vernisajului s-a mai desfăşurat şi un alt eveniment. Este vorba de lansarea egografie (6)volumului II al antologiei ”Sărutul” – poezie de dragoste, un proiect editorial inițiat și coordonat de Elisabeta Gîlcescu. „<<Sărutulul>>, volumul al II-lea – un proiect de egografie (7)suflet, un proiect, aş spune, inedit, în sensul că poartă amprenta aristocrată a unui om special, doamna Ileana Vulpescu. (…) Am trudit la acest „Sărut” ca să împlinească, egografie (8)într-un chip sensibil, toate gusturile cititorilor. (…) Acest volum este un univers al armoniei, al prieteniei şi al sensibilităţii. Sunt foarte bucuroasă că „Sărutul” a ajuns pentru a doua oară acasă”, a spus Elisabeta Gîlcescu.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL