Pulsul Zilei

Femeie dată în urmărire generală, după ce a inventat o crimă

 | 31 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Carmen Safta, una dintre cele două femei din comuna Bărbătești, care i-au indus în eroare pe anchetatori, după ce, în luna decembrie a anului 2014, Dan Cojocaru, un bărbat de 40 de ani, a fost găsit mort pe marginea drumului, este căutată de poliţişti. Aceasta a fost dată, vineri, în urmărire generală, după sentinţa de la Curtea de Apel Craiova, în urma căreia pedeapsa la închisoare cu suspendare a fost transformată în una cu executare. Instanţa a decis să stea trei ani şi 10 luni după gratii, pentru mărturie mincinoasă. Cealaltă inculpată a ajuns în penitenciar.
“Condamnă inculpata Gheorghe Mariana la pedeapsa de trei ani închisoare. Dispune executarea pedepsei de trei ani de închisoare în regim de detenţie”, a decis instanța din Bănie.
Carmen Safta, femeia dată în urmărire, este soția celui decedat. Aceasta a susținut că ar fi văzut cum un vecin l-ar fi omorât în bătaie pe bărbat. Femeia de 65 de ani a declarat chiar că ar fi avut o relație cu criminalul, dar și că ar fi comis fapta pentru că soțul său i-ar fi surprins ”în tandrețuri”, în propria casă. Bărbatul acuzat de văduvă a ajuns în arest după aceste declarații, însă, după 200 de ore, a fost eliberat. El nu a recunoscut nicio clipă că ar fi autorul omorului. Bărbatul a negat și relația cu vecina care ar fi putut să-i fie mamă. Abia când a trecut testul poligraf a fost eliberat. Prima instanță a decis iniţial ca martorul mincinos, Carmen Safta, să fie condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce Mariana Gheorghe, prietena acesteia, care a întărit cele spuse de văduvă la Poliție, a primit doi ani de închisoare cu suspendare. Cele două au recunoscut faptele. Situaţia a fost răsturnată complet joi, la Curtea de Apel Craiova, prin decizia de a executa pedepsele majorate. Constantin Mornea, bărbatul din Bărbătești, acuzat pe nedrept că și-ar fi omorât vecinul, a cerut 100.000 euro pentru eroarea judiciară, însă judecătorii i-au respins definitiv acțiunea, pe motiv că ar fi fost tardiv introdusă. În acest moment, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj efectuează cercetări pentru depistarea autorului faptei, ”crima” de la Bărbătești fiind transformată, din nou, în accident de circulație. Anchetatorii îl caută acum pe șoferul care l-ar fi accidentat mortal pe Dan Cojocaru.
Loredana Fîciu

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL