Funcţia de inspector şcolar general adjunct, nedorită

407

Funcţia de inspector şcolar general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj nu a atras niciun candidat. Nici pentru funcţia de director al Casei Corpului Didactic Gorj nu s-au înghesuit să se înscrie candidaţii.

În perioada 20 aprilie – 29 mai se vor desfăşura probele din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi director la casele corpului didactic. Cei care au dorit să ocupe aceste funcţii au avut aproape două săptămâni la dispoziţie pentru a-şi depune dosarul de înscriere la sediile inspectoratelor şcolare. Dacă în alte judeţe, pentru ocuparea postului de inspector şcolar general adjunct s-au înscris şi câte trei candidaţi, în Gorj, se pare că nimeni nu este interesat de această funcţie. „Nu s-a înscris niciun candidat pentru susţinerea concursului pentru funcţia de inspector şcolar general adjunct. Ce se va face în continuare va depinde de Ministerul Educaţiei. Cel mai probabil se va reorganiza concursul pentru că această funcţie, la fel ca şi celelalte funcţii de conducere din învăţământ, se ocupă doar prin susţinerea unui concurs”, a declarat Ion şfan, inspector şcolar general IŞJ Gorj. Actualul inspector şcolar general adjunct, Petrică Nanu, a anunţat încă de săptămâna trecută că nu intenţionează să participe la concurs.

Un singur candidat la CCD Gorj
Nici pentru funcţia de director al Casei Corpului Didactic (CCD) Gorj nu s-au înghesuit candidaţii. Mai exact, a fost depus un singur dosar de înscriere, cel al Marinelei Pîrvulescu, cea care şi ocupă în prezent această funcţie. Pentru a participa la acest examen, candidaţii au trebuit să îndeplinească mai multe condiţii: să fie membru al corpului naţional de experţi în management educaţional; să fie absolvent al unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență; să fie personal didactic titular în învățământ/ într-o unitate de învațamant și are gradul didactic I sau titlul științific de doctor; să aibă o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin opt ani, dintre care cel puțin cinci în ultimii zece ani; să fi obținut calificativul „foarte bine” în ultimii cinci ani și nu a fost sancționat disciplinar în anul școlar curent; să aibă recomandare/caracterizare vizând calitățile profesionale, manageriale și morale din partea consiliului profesoral al unității de învățământ sau din partea consiliului de administrație al inspectoratului școlar ori recomandarea senatului universității sau a organului de conducere al instituției în care candidatul își desfășoară activitatea la data înscrierii la concurs; să nu fi desfășurat poliție politică și nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcție de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală; să fie apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției; să nu fi împlinit vârsta standard de pensionare la data susţinerii concursului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here