Pulsul Zilei

Încep probele scrise la BAC

 | 29 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Sesiunea iunie – iulie a Bacalaureatului continuă. Săptămâna aceasta, absolvenţii de liceu vor susţine probele scrise din cadrul examenului.

Semnatura eletronica CertDigital

Astăzi, candidaţii vor susţine prima probă scrisă a Bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română. La această probă, candidaţii vor primi trei subiecte. La primul vor trebui să răspundă mai multor cerinţe de vocabular, gramatică şi teorie literară, pe baza unui text, la cel de-al doilea vor trebui să redacteze un text argumentativ, în timp ce la subiectul al III-lea vor trebui să realizeze un comentariu literar pornind de la una din operele studiate la clasă. Pe 30 iunie este programată proba la Limba şi literatura maternă, pe 1 iulie proba obligatorie a profilului, iar pe 3 iulie proba la alegere a profilului şi specializării. La prima probă scrisă s-au înscris 4158 de candidaţi, la proba obligatorie a profilului ar urma să participe 4172 de candidaţi (3306 vor susţine proba la Matematică şi 866 la Istorie), în timp ce în vederea susţinerii probei la alegere a profilului şi specializării s-au înscris 4500 de absolvenţi de liceu. Până în prezent, absolvenţii de liceu au susţinut probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Măsurile de ordine la opt centre de examen, asigurate de jandarmi
Reamintim că, la nivelul judeţului nostru au fost stabilite 12 centre de examen pentru această sesiune a Bacalaureatului. Acestea sunt: Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Târgu-Jiu, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Spiru Haret” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Târgu-Jiu, Colegiul Naţional „Tudor Arghezi” Târgu-Cărbuneşti, Liceul Tehnologic Turceni şi Colegiul Tehnic Motru. Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj au anunţat că echipaje de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în zilele de 29 iunie, 1 iulie şi 3 iulie, pe timpul desfăşurării probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2015, la opt dintre cele 12 centre de examen. „Pentru asigurarea unui climat normal de ordine, în zona centrelor de examen din localităţile Târgu Jiu, Motru şi Târgu Cărbuneşti, cu prilejul desfăşurării examenului de Bacalaureat 2015, efective de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj vor asigura măsuri de ordine publică pe timpul probelor de examen la un număr de opt centre de examen şi la centrul de evaluare situat în municipiul Târgu-Jiu. Jandarmii gorjeni vor executa misiuni în scopul asigurării ordinii şi siguranţei publice la centrele de examen şi vor asigura şi protecţia transportului lucrărilor scrise de la centrele de examen la centrul de evaluare”, a precizat Marius Cambrea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Gorj.

Rezultatele vor fi afişate săptămâna viitoare
Potrivit calendarului examenului, primele rezultate ale Bacalaureatului vor fi afişate în data de 6 iulie, până la ora 12.00; în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 12.00 – 16.00, vor putea fi depuse contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, vor fi afişate în cursul zilei de 10 iulie.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL