Pulsul Zilei

Înscrieri pentru concursul ”LuminaMath”

 | 24 octombrie 2016, 00:00 | 4 comentarii | 

Elevii pasionați de matematică se pot înscrie, până la sfârșitul acestei luni, la concursul național de matematică ”LuminaMath”. Competiția se află la cea de-a XX-a ediție și se va desfășura în două etape – o etapă online și o etapă scrisă.

Semnatura eletronica CertDigital

”LuminaMath” este un concurs național de matematică destinat elevilor claselor II-VIII, cărora le oferă posibilitatea de a-și verifica cunoștintele la nivel național. Înscrieri se pot face până la data de 31 octombrie, pe platforma www.luminamath.ro. Etapa online se va desfășura în perioada 7 – 11 noiembrie. Calculatorul va afișa, rând pe rând, câte o întrebare pe ecran. În timpul concursului, din momentul în care elevii dau start competiției online, nu vor avea posibilitatea să pună pauză. Dacă doresc să amâne rezolvarea unei probleme, elevii pot apăsa butonul “Următor”, iar calculatorul va afișa următoarea întrebare. La finalul testului, dacă mai au timp, elevii pot opta pentru reluarea problemelor nerezolvate, dar această opțiune va fi valabilă o singură dată. Corectarea răspunsurilor se face computerizat. Rezultatele etapei online vor fi afișate duminică, 12 noiembrie 2016. Se vor califica pentru etapa scrisă primii 50 de elevi clasați din fiecare clasă la nivel de județ și care au obținut un punctaj de minim 50 de puncte. Etapa scrisă se va desfășura în data de 26 noiembrie, între orele 10:00 – 12:00. În cadrul acestei etape, completarea corectă a foii de răspuns face parte din joc. ”Foile de răspuns trebuie completate cu pixul/creionul, iar încercuirea trebuie să se facă apăsat, astfel încât, calculatorul să poată citi răspunsurile de pe foaie. Calculatorul poate să nu recunoască semnele făcute cu alte simboluri (cruciulițe, liniuțe, puncte etc.). Foile de răspuns nu trebuie să prezinte pete sau ștersături. Calculatorul semnalează situațiile în care lucrarea nu a fost realizată individual, concurenții fiind în acest caz eliminați din concurs”, se precizează în regulamentul concursului. Rezultatele și clasamentele vor fi afișate pe website-ul oficial www.luminamath.ro. În data de 3 decembrie 2016 se vor afișa rezultatele parțiale ale elevilor, online, iar în data de 4 decembrie se pot depune contestații. Pe 9 decembrie 2016 se va afișa clasamentul final. Elevul care va ocupa primul loc pe județ, pe fiecare clasă în parte, având un punctaj de minim 80 de puncte, va fi premiat cu o tabără națională care va cuprinde și ore de matematică.
De asemenea, elevii care vor obține un punctaj de minim 80 de puncte și care se vor clasa în primii treizeci de elevi la nivel național vor fi premiați cu o tabără națională.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoare4 comentarii in “Înscrieri pentru concursul ”LuminaMath”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL