Pulsul Zilei

Lipsa medicamentelor poate fi reclamată de pacienți la 0727.341.434

 | 27 aprilie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Pacienții din țara noastră vor putea reclama lipsa medicamentelor la numărul 0727.341.434, printr-un program în sprijinul celor care au nevoie de ele și nu le găsesc. Acest număr este disponibil unei aplicații care va conecta în timp real părțile implicate în circuitul medicamentelor. Valentin Nănescu, președintele Colegiului Farmaciștilor Gorj, spune că aplicația este binevenită.

Semnatura eletronica CertDigital

Lansată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Autoimune (APAA) împreună cu Asociația Bolnavilor de Cancer (ABC), aplicația software denumită MedARP, care conectează în timp real părțile implicate în circuitul medicamentelor pentru ca acestea să ajungă în cel mai scurt timp posibil la bolnavi, va beneficia și de call center pentru pacienți la numărul 0727.341.434, unde pot reclama lipsa medicamentelor, cere informații despre cum funcționează aplicația și alte aspecte, dar și de un call center pentru farmacii la numărul 0730.203.523, unde pot cere mai multe informații despre cum funcționează aplicația sau despre cum se pot înscrie etc.
Valentin Nănescu, președintele Colegiului Farmaciștilor Gorj, spune că aplicația este binevenită. „Această aplicație este binevenită, cu condiția să fie funcțională și să se implice cum trebuie toți factorii, în sensul de a declara date reale”, precizează Nănescu.
Softul este gratuit, că aplicația este deschisă și terapiilor din alte arii terapeutice.
Potrivit APAA și ABC, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți pacienți reclamă faptul că nu găsesc sau găsesc foarte greu medicamentele de care au nevoie pentru a-și menține boala sub control.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL