Meniu mai bogat şi învoiri pentru şapte deţinuţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu

555
SANYO DIGITAL CAMERA

Un număr de şapte persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu îşi vor petrece Sărbătorile Pascale alături de familii ca urmare a acordării unor învoiri din partea conducerii unităţii de detenţie. De asemenea, toţi deţinuţii vor primi un meniu mai bogat şi diversificat în zilele de Paşte.

Penitenciarul Târgu-Jiu custodiază în prezent un număr de 477 de deţinuţi. Şapte dintre acestea îşi vor petrece Paştele alături de cei dragi. Conform Legii nr. 254/19 iulie 2013, permisiunea de ieşire din penitenciar reprezintă o recompensă care se acordă acelor deţinuţi care au avut o conduită constant pozitivă şi prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracţiuni. “În perioada Sărbătorilor Pascale, patru persoane vor beneficia de permisiunea de ieşire din penitenciar cu durata a trei zile, iar alte trei persoane beneficiază de această recompensă cu durata de o zi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.

Mai multe calorii de Paşte
În afară de cei şapte deţinuţi care au primit învoire pentru a-şi petrece Paştele alături de cei dragi, restul celor încarceraţi în unitatea de la Târgu-Jiu, vor primi cu ocazia Sărbătorilor Pascale un meniu diversificat cu mai multe calorii. “Hrănirea persoanelor private de libertate se realizează conform OMJ nr. 2713/C/15.11.2001, care prevede mai multe norme de hrană, specifice diferitelor categorii de persoane private de libertate custodiate de sistemul penitenciar. La nivelul fiecărui penitenciar, persoanele private de libertate sunt alocate la norme de hrană diferenţiat, în principal în funcţie de activităţile pe care le desfăşoară, de convingeri religioase, sau de regimuri alimentare recomandate pe considerente medicale. Normele de hrană diferă între ele prin valoarea calorică şi reţetar, iar meniul este decadal. Astfel, hrana zilnică a persoanelor private de libertate încarcerate în Penitenciarul Târgu-Jiu are o valoare de 2.855 de calorii şi poate conţine preparate din carne, alimente de bază – cartofi, fasole, orez, legume, brânză, margarină, marmeladă, biscuiţi. De asemenea, cu ocazia zilelor festive, aceştia primesc ca supliment şi drepturile de hrană prevăzute la Norma 12 C1, din ordinul mai sus menţionat, care adaugă un aport de 925 de calorii. Sunt considerate zile festive: 1 ianuarie, Paştele, Sfinţii Petru şi Pavel, 1 decembrie, Crăciunul, 31 decembrie”, a mai precizat reprezentantul Penitenciarului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here