Pulsul Zilei

Micii pacienți sunt spitalizați cu aparținători

 | 16 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Internarea în spitale a copiilor mai mici de 14 ani, împreună cu unul dintre părinți, dacă se solicită acest lucru, este un drept și nu un privilegiu. Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu dă asigurări că la nivelul unității pe care o conduce se respectă prevederile legale și părinților li se permite să se interneze la Pediatrie cu micuții lor.

Semnatura eletronica CertDigital

Ordinul ministrului Sănătății nr. 1284/2012 privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice prevede la Art. 5 că: (1) În cazul copiilor internați în secțiile/compartimentele de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru. (2) În cazul copiilor până la 14 ani internați în oricare dintre secțiile/compartimentele din unitatea sanitară se acceptă prezența unui aparținător permanent, dacă se solicită acest lucru. (3) În cazul copiilor cu vârsta cuprinsă între 14 si 18 ani internați în oricare dintre secțiile/ compartimentele din unitatea sanitară se poate accepta prezența unui aparținător permanent, cu acordul șefului de secție/ coordonatorului de compartiment.
Pe cale de consecință, încălcarea Ordinului 1284/2012 se pedepsește conform legii.

Lege respectată la SJU Târgu-Jiu
Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, dă asigurări că unitatea pe care o conduce nu se pune problema ca părinților să li se refuze internarea alături de micuții lor. “Categoric că le permitem părinților să se interneze alături de copiii bolnavi. La noi se respectă prevederile legale”, confirmă Tătaru.
Copiii mai mici de doi ani, obligați să stea în spital zile în șir, fără părinți. Este trauma la care sunt supuşi cei mai mici pacienţi din România, în multe spitale din țară. Din fericire, la SJU Târgu-Jiu, micuții pacienți sunt scutiți de o asemenea traumă, părinții lor având posibilitatea de a le ține companie pe parcursul spitalizării.
De menționat că în urmă cu câteva zile, Avocatul Poporului și-a manifestat sprijinul față de solicitările cuprinse într-o petiție a părinților din Sibiu care susțin că separarea copiilor de părinți la internarea în spital reprezintă un abuz.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL