Ministrul Educației, la Târgu-Jiu

765

Ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, s-a întâlnit ieri, la sediul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, cu inspectori școlari generali și adjuncți din județele Gorj, Argeș, Prahova, Vâlcea, Mehedinți, Dâmbovița, Teleorman, Caraș-Severin, Olt, Dolj și Timiș, directori de unități de învățământ, cadre didactice și reprezentanți ai părinților și elevilor. În cadrul unei conferințe de presă, acesta a vorbit și despre o posibilă schimbare a sa de la Ministerul Educației. ”Întotdeauna sunt pregătit. Sunt pregătit din prima zi. Sunt în al 5-lea guvern, așa că nu am o emoție din punctul acesta de vedere. Important este programul de guvernare să fie respectat, pentru că aduce foarte multe lucruri bune și în special pe zona învățământului preuniversitar”, a declarat ministrul Educației.

Nu se închid școli
Liviu Pop a mai spus că declaraţia deputatului PNL Florin Roman, care a precizat că majoritatea PSD şi ALDE se pregăteşte să închidă în jur de 1.000 de şcoli, este o minciună. ”Este o minciună. Nu se închid o mie de școli. Pentru cei care nu știu, închiderea sau deschiderea unor unități școlare poate fi făcută numai de către administrația locală, de către primării, de către Consiliul Local. A veni astăzi să spui că din cele 6.000 de școli închidem o mie de școli, înseamnă că în fiecare județ s-ar închide 25 de școli. Nu am informații că în județul dumneavoastră se închid 25 de școli, nu se închide niciuna. Este o campanie electorală făcută de un deputat, în momentul acesta în care se constituie noul guvern și vrea să iasă în evidență. Nu se închide nicio unitate școlară. Că se fac anumite reorganizări este atributul Consiliului Local să facă acest lucru. Consiliul Local decide închiderea sau deschiderea școlii”, a mai precizat ministrul Educației. Acesta a anunțat însă că ar putea dispărea anumite posturi de directori, prin comasarea unor unități de învățământ.
”Dacă avem o curte comună, o școală și o grădiniță în aceeași curte comună, faptul că nu mai avem două personalități juridice, pentru că noi pentru grădinițe trebuie să avem 150 de elevi, în mediul rural, iar pentru elevi minim 300 de elevi, iar pentru faptul că juridic se unesc două entități decide Consiliul Local. Asta înseamnă dispariția unui post de director, contabil sau secretar, dar nici profesorii nu pleacă acasă, nici copiii”, a încheiat Liviu Pop.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here