Pulsul Zilei

Poliția, din nou în acțiune: Amenzi de 48.000 de lei, aplicate în trafic, într-o singură zi

 | 15 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Poliţiştii din Gorj au continuat, în weekend, acțiunile pe raza întregului județ, pentru depistarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație. În urma controalelor efectuate în trafic, 10 conducători auto au devenit pietoni.
”La data de 13 mai au fost desfășurate un număr de 16 acțiuni pe linie de ordine publică și investigarea criminalității economice, în cadrul cărora au fost verificate peste 300 de persoane, constatate șapte infracțiuni și aplicate 58 de sancțiuni, în valoare de peste 41.000 de lei, precum și bunuri indisponibilizate în valoare de 15.000 de lei. De asemenea, au fost desfășurate un număr de 11 acțiuni pe linie de circulație rutieră, în cadrul cărora au fost constatate două infracțiuni, aplicate 171 de sancțiuni, în valoare de peste 48.000 de lei, reținute 10 permise de conducere și retrase patru certificate de înmatriculare. Sancțiunile au fost aplicate în principal pentru nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea de prioritate atât la trecerile de pietoni cât și autovehiculelor care aveau acest drept, depășiri neregulamentare, traversare neregulamentară pietoni”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Autospeciale dotate cu aparatură radar vor fi amplasate, și în timpul săptămânii, pe drumurile naţionale şi europene, pentru identificarea şoferilor care încalcă regimul legal de viteză.
Reprezentanții IPJ Gorj mai spun că neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, indisciplina acestora şi viteza neadaptată la condiţiile de drum sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Semnatura eletronica CertDigital

Recomandare pentru șoferi
”Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o concentrație de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, a mai declarat Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.
Loredana Fîciu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL