Pulsul Zilei

Poliția, în acțiune de amploare pe drumurile din Gorj

 | 12 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Poliţiştii au desfășurat, timp de două zile, o acțiune pentru prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, fiind vizate și microbuzele școlare.
În urma neregulilor constatate au fost aplicate aproape șapte mii de sancțiuni, au fost reținute 372 de permise și au fost retrase 149 de certificate de înmatriculare. Printre cei amendați s-a aflat și un șofer din județul Gorj, care efectuează curse regulate, pe traseul Târgu Jiu – Târgu Cărbunești. Acesta transporta călători cu un autobuz și a plecat în cursă din capătul de traseu la altă oră decât cea înscrisă în graficul de circulație aferent licenței de traseu. “Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în conformitate cu prevederile art. 3 alin. 4 din H.G. 69/2012”, anunță polițiștii. Acțiunea s-a desfășurat la nivel național.
“În perioada 7 – 8 iunie 2017, Direcția Rutieră a coordonat, la nivel național, o acțiune care a avut ca obiectiv creșterea gradului de siguranță rutieră, prin prevenirea accidentelor de circulație în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului public de persoane, precum și autovehiculele special destinate transportului de elevi. La activitățile de control au participat 1.568 de polițiști de la rutieră și 810 polițiști de ordine publică, fiind aplicate 6.576 de sancțiuni contravenționale. Astfel, polițiștii au aplicat 196 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației specifice transporturilor rutiere publice, privind transporturile rutiere și 63 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 37/2007 actualizată, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora. Au mai fost aplicate 109 sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 641 pentru neportul centurii de siguranță, 96 pentru folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, fără dispozitiv tip «mâini libere», 40 pentru neefectuarea în termenul legal a inspecţiei tehnice periodice și 5.186 pentru alte abateri prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Poliției Române.
Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL