Recomandări DSVSA pentru gorjeni, pe perioada caniculară

477

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar – Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj recomandă gorjenilor în această perioadă cu temperaturi ridicate, pentru evitarea toxiinfecţilor alimentare, să acorde atenţie sporită modului în care se păstrează sau se prepară alimentele şi locurilor de unde acestea sunt cumpărate.

Picture 1398În sezonul cald creşte riscul alterării alimentelor, implicit al apariţiei de toxiinfecţii alimentare şi, de aceea, este bine ca cetăţenii să respecte câteva măsuri simple, dar foarte eficiente. Potrivit reprezentanţilor DSVSA Gorj, gorjenii sunt rugaţi să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor, pentru că le oferă garanția unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt depozitate în condiții corespunzătoare de temperatură și igienă. Produsele trebuie să fie ținute o perioadă cât mai scurtă la temperatura camerei. Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, trebuie să fie ambalate separat și menținute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile și pentru perioda indicate pe ambalaj. Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite. Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru fi preparate sau consumate ulterior. De asemenea, se recomandă îndepărtarea alimentelor alterate, acestea fiind o sursă de contaminare pentru celelalte alimente. Legumele și fructele trebuie spălate înainte de a le depozita în frigider și înainte de a le consuma.
A.B.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here