Revistele școlare, din nou la concurs

570

O nouă ediție a Concursului Național al Revistelor Școlare va debuta în a doua jumătate a lunii martie, urmând ca până iunie să fie alese cele mai bune 80 astfel de reviste din țară.

Concursul Național al Revistelor Școlare este organizat anual și se desfășoară în trei etape: locală, județeană și națională. Etapa locală se va desfășura în perioada 17 – 26 aprilie, urmând ca revistele selecționate în cadrul acestei etape să fie trimise, cel mai târziu până la data de 20 aprilie, la Inspectoratul Școlar Județean. Nu există o limită pentru numărul revistelor școlare trimise la faza județeană.
Etapa județeană se va desfășura în perioada 1 – 15 mai; în cadrul acestei etape vor fi selecționate maxim zece reviste ce vor fi trimise la Palatul Național al Copiilor, până cel târziu la data de 20 mai, pentru faza națională. Între 22 – 29 mai se va constitui juriul național al Concursului Revistelor Școlare, juriu ce va analiza și selecționa revistele, în perioada 29 mai – 12 iunie, stabilind un număr de 80 de reviste laureate (40 ale școlilor generale, 40 ale liceelor din toată țara). O parte dintre acestea, în funcție de bugetul alocat și de punctajul obținut, vor avea reprezentanți la faza finală a concursului. Până la data de 15 iunie, titlurile revistelor laureate vor ajunge la inspectoratele școlare județene, care vor anunța elevii. Concursul Național al Revistelor Școlare are următoarele obiective principale: cunoașterea și popularizarea la nivel național a revistelor concepute și conduse de elevi, evaluarea și verificarea experienței în domeniul publicisticii școlare, polarizarea unui număr cât mai mare și mai variat de talente în jurul revistei școlii, formarea la elevi a conștiinței, cultivarea respectului pentru cuvântul scris, pentru exprimarea corectă și expresivă în limba română, educarea tinerilor în spiritul respectului pentru adevăr, pentru reflectarea obiectivă a realității, prin aplicarea principiilor deontologice ale profesiei de jurnalist și sporirea nivelului de însușire a tehnicilor clasice și moderne de redactare, tehnoredactare, documentare, investigare, multiplicare și difuzare a unei publicații școlare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here