Sute de gorjeni, înscriși la școlile de Poliție din țară

539

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a încheiat înscrierea candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea 2017. 230 de tineri din Gorj au optat pentru Şcolile de Agenţi de Poliţie «Vasile Lascăr» Câmpina şi «Septimiu Mureşan» Cluj-Napoca, dar și Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră «Avram Iancu» – Oradea. Peste 100 de persoane, printre care se află o femeie și un bărbat de etnie romă, și-au depus dosarul la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, la una dintre facultăţile universităţii. “La școlile postliceale, Cluj, Câmpina și Oradea, s-au înscris 230 de persoane. La Academia de Poliție avem două persoane pentru locurile alocate pentru romi , la Frontieră 11, la Poliție 107. Din cei 11 avem șapte băieți și patru fete, iar la Academia de Poliție avem pe specializarea Ordine Publică 54 de băieți și 29 de fete. La Drept sunt înscriși 10 băieți și 14 fete”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

La Academia de Poliție sunt scoase la concurs 830 de locuri, la nivel național, din care 620 sunt fără taxă și 210 cu taxă. Prima etapă, cea eliminatorie, constă în vizita medicală şi probe sportive. Aceasta are loc în perioada 27 iulie-3 august. Pe 5 august vor fi anunţate rezultatele. În intervalul 6-8 august, candidaţii susţin probele scrise la limba română, o limbă străină şi istorie. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 11 august. Totodată, școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne scot la concurs 1.434 de locuri pentru agenți de poliție, agenți de poliție de frontieră, subofițeri de jandarmi și subofițeri de pompieri și protecție civilă. Concursurile de admitere la şcolile postliceale ale MAI se desfăşoară în perioada 02 – 10 septembrie 2017. MAI beneficiază şi de 123 de locuri la instituţiile de învăţământ ale altor structuri din sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională. Candidații trebuie să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea, să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii șapte ani și să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică.
Aceștia pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ superior sau şcoli postliceale, în măsura în care calendarele concursurilor de admitere realizate de către instituţiile organizatoare permit participarea la probele de concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here