Pulsul Zilei

Târgujian reţinut după ce şi-a jefuit vecinii

 | 30 ianuarie 2012, 19:47 | 0 comentarii | 

suspect furt (1)Un târgujian a fost reţinut de oamenii legii după ce şi-a jefuit vecinii. Tânărul a profitat de faptul că ştia că proprietarii nu sunt acasă, a pătruns în apartamentul acestora şi a furat mai multe bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 10.000 lei.

Semnatura eletronica CertDigital

Suspectul a fost prezentat ieri Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, pe numele său fiind emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Un tânăr în vârstă de 26 de ani din Târgu-Jiu este cercetat de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu, fiind suspect în cazul unui furt din locuinţă. Prejudiciul, estimat de partea vătămată la suma de 10.000 lei, a fost recuperat de poliţişti în proporţie de 90 %. Furtul a fost sesizat duminică după-amiază, în jurul orelor 17:10, de către proprietarul apartamentului, acesta spunându-le poliţiştilor că în perioada 6-29 ianuarie a.c., persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în apartamentul proprietate personală, situat la etajul I, de unde au sustras aparatură bunuri furate (4)electronică şi bani, prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 10.000 lei. „Urmare a activităţilor de cercetare şi investigaţiilor efectuate cu operativitate de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că suspectul furtului este chiar un vecin al părţii vătămate, L.G.C., de 26 ani, din municipiul Târgu-Jiu. În ziua de 29 ianuarie a.c., poliţiştii l-au depistat pe suspect pe raza municipiului, acesta fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit că furtul s-a produs în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2012 când, profitând de faptul că proprietarii erau plecaţi din localitate dar şi de faptul că apartamentul său era situat chiar sub al victimelor, a escaladat balconul locuinţei acestora şi a pătruns prin efracţie în casa vecinilor săi. De aici a sustras un televizor LCD, un DVD, trei ceasuri de mână, şase telefoane mobile şi bani, în valoare de aproximativ 10.000 lei. Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au recuperat prejudiciul în proporţie de 90 %, respectiv televizorul LCD, DVD-ul, un ceas de mână şi telefoanele mobile, acestea fiind restituite părţii vătămate. În baza probatoriului administrat, poliţiştii au emis pe numele suspectului ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj. Ieri, suspectul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Instanţa de judecată a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a suspectului şi recuperării integrale a prejudiciului.

Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL