Pulsul Zilei

Ultima probă orală a Bacalaureatului

 | 23 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Săptămâna aceasta, absolvenţii de liceu susţin ultima probă orală din cadrul examenului de Bacalaureat, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. De săptămâna viitoare vor începe probele scrise.

Semnatura eletronica CertDigital

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională a absolvenţilor de liceu se va desfăşura în perioada 22 – 26 iunie şi se face prin trei tipuri de probe: proba de înţelegere a unui text audiat, cu durata de 20 de minute, în cadrul căreia se evaluează competenţele privind receptarea textului audiat, proba scrisă, cu durata de 120 de minute, în cadrul căreia se evaluează competenţele privind receptarea textului citit şi producerea de mesaje scrise, şi proba orală, cu durata de 10 – 15 minute, în cadrul căreia se evaluează competenţele privind producerea de mesaje orale şi interacţiune orală. La nivelul judeţului nostru, la această probă sunt aşteptaţi să participe aproximativ 3800 absolvenţi de liceu.

Au scăpat de două probe
Ciclul probelor orale din cadrul examenului de Bacalaureat a debutat pe 8 iunie, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. La această primă probă orală s-au prezentat 3810 din cei 3909 candidaţi înscrişi, iar 317 au obţinut calificativul „utilizator mediu”, 842 pe cel de „utilizator avansat”, iar 2651 pe cel de „utilizator experimentat”. Proba orală la Limba română a fost urmată, în perioada 15-19 iunie, de proba de evaluare a competenţelor digitale, în vederea susţinerii căreia s-au înscris 3838 de candidaţi. 130 dintre aceştia nu s-au prezentat însă, ratând astfel şansa de a promova examenul de Bacalaureat. Din restul de 3708 candidaţi care au susţinut această probă, 744 au primit calificativul „Începător”, 1313 calificativul „Mediu”, 838 calificativul „Avansat”, iar 754 calificativul „Experimentat”. De asemenea, alţi 59 dintre candidaţi au promovat fără calificativ.

Săptămâna viitoare încep probele scrise
Săptămâna viitoare sunt programate probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, se va desfăşura în data de 29 iunie, proba la Limba şi literatura maternă este programată pe 30 iunie, proba obligatorie a profilului pe 1 iulie, iar proba la alegere a profilului şi specializării pe 3 iulie.
Rezultatele se vor afişa pe 6 iulie, până la ora 12.00; în cursul aceleiaşi zile, în intervalul orar 12.00 – 16.00, vor putea fi depuse contestaţii. Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie, vor fi afişate în cursul zilei de 10 iulie.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL