Pulsul Zilei

Un trofeu și cinci premii pentru Gorj, la Festivalul ”Rapsodia Munților” de la Petrila

 | 16 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Județul Gorj a fost reprezentat cu succes la ediția 2016 a Festivalului-concurs național de folclor ”Rapsodia Munților” de la Petrila. Reprezentanții județului nostru s-au întors acasă cu nu mai puțin de cinci premii, dar și cu trofeul festivalului.

Semnatura eletronica CertDigital

Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, la Casa de Cultură „Ladislau Schmidt” Petrila din județul Hunedoara, s-a desfășurat cea de-a treia ediţie a Festivalului-concurs național de folclor „Rapsodia Munţilor”. Festivalul-concurs a cuprins două secțiuni, una dedicată soliștilor vocali (categoriile de vârstă 7-11 ani, 12-16 ani și 17-22 ani), iar cealaltă dansurilor populare (categoriile de vârstă 7 – 15 ani, 16 ani – 22 ani). ”Soliștii vocali și formațiile/ansamblurile folclorice au încântat publicul cu frumusețea cântecului și dansului popular românesc. Au participat la festival 42 de soliști vocali din cei 46 înscriși și 9 formații de dansuri populare. Concurenții au fost din diferite zone ale țării: Rășinari – județul Sibiu, Târgu-Jiu și Rovinari – județul Gorj, Hunedoara, Călan, Petroșani, Petrila, Uricani, Lupeni, Vulcan, Baru-Mare – județul Hunedoara etc. Au fost acordate premii, mențiuni și trofee, însoțite de o sumă de bani. Toți participanții au primit diplome și medalii”, au anunțat organizatorii festivalului.festival hunedoara (2)

Trofeul festivalului a fost adjudecat de o gorjeancă – Tomulescu Maria Adelina din Rovinari, trofeul secțiunii ”dansuri populare” a revenit Ansamblului folclor ”Bujorii Muntelui”, din Petrila, iar cel al secțiunii ”soliști vocali” a fost adjudecat de Zselnyan Lavinia din Hunedoara. Din județul Gorj s-au remarcat: Vizitiu Andrei – Premiul al II-lea, Jianu Ștefania – Premiu special și Mitrică Bianca – Mențiune la categoria 7-11 ani, toți trei reprezentând Clubul Elevilor Rovinari. S-au mai remarcat și Borș Carlos de la Clubul Elevilor Rovinari – premiul I și Dăescu Marius de la Școala Populară de Artă Târgu-Jiu – premiul al II-lea. Valoarea premiilor a fost cuprinsă între 25 și 150 de lei, la secțiunea ”soliști vocali”, și între 100 de lei și 250 de lei, la secțiunea ”dansuri populare”. La secțiunea ”soliști vocali” au mai fost acordate și premii speciale în valoare de 50 de lei. Festivalul-concurs a fost organizat fără taxă de participare de către Iulian și Ana Doda de la Asociația Culturală ,,Rapsodia Munților” Petrila. Parteneri în organizare au fost: Consiliul Local și Primăria Orașului Petrila, Asociația ,,Rosa Multiflora” Petroșani, președinte Costel Avram și consilierul județean Doinița Maria Bălănesc.
R.L.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL