„Zâmbet de copil” la Şcoala Gimnazială Scoarţa

677

Proiectul educaţional „Zâmbet de copil” i-a adunat în curtea Şcolii Gimnaziale Scoarţa pe preşcolari, părinţi şi dascăli, într-o minunată lumea a copiilor, marcând Ziua Internaţională a Copiilor prin activităţi ghidate chiar de micii sărbătoriţi. Participanţii declară că a fost o zi de neuitat, care cu siguranţă trebuie să se repete.

„În grădina copilăriei” a fost denumit spectacolul dedicat Zilei de 1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, la Şcoala Gimnazială Scoarţa, în cadrul Proiectului educaţional: „Zâmbet de copil”. A fost o atmosferă de sărbătoare ce a determinat părinţii şi copiii să trăiască o stare de bucurie şi înălţare sufletească. „1 iunie, Ziua Copilului, este ziua în care se celebrează miracolul naşterii, miracolul purităţii, dar şi întoarcerea la inocenţă. Nu există limite de vârstă când vine vorba de a sărbători această zi.  După o pregătire minuţioasă, preşcolarii de la unităţile şcolare implicate au desfăşurat un spectacol dinamic al bucuriei şi al inocenţei, care a cuprins cântece, versuri, concursuri sportive, scenete închinate vârstei de aur a copilăriei. Toate activităţile au fost premiate, copiii primind diplome”, confirmă Marcel Bălaşa, directorul unităţii de învăţământ.

„Lumea Copiilor” la Scoarţa
scoarta ziua copilului (1)Acţiunea realizată a oferit o ocazie de întâlnire a copiilor şi părinţilor cu dascălii, într-o lume inocentă, hazlie, plină de neastâmpăr şi energie: „Lumea Copiilor”. „Prin propunerile noastre copiii ne-au fost ghizi printr-o lume a jucăriilor realizate de ei pentru ei, ne-au fost gazde într-o lume de poveşti, costumaţi în personaje pline de farmec şi ne-au îmbogăţit sufleteşte prin melodii şi ritmuri vesele, pline de dragoste, declaraţia lor de Iubire!”, precizează Bălaşa.
scoarta ziua copilului (2) scoarta ziua copilului (23)Cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Scoarţa consideră că este necesar  să realizeze adesea  activităţi  educaţionale prin care copiii sunt determinaţi să fie mai apropiaţi, să lege noi prietenii, să colaboreze, să sară în ajutorul celor care au nevoie de ei, să facă schimburi de experienţă, să facă cunoscute produsele prin care îşi exprimă sensibilitatea, imaginaţia şi fantezia creativă.
Alături de micuţi au fost cadrele didactice Simona Şurlin, Violeta Vochiţa, Adriana Giubegan, Ionela-Lavinia Stănilă, Cornelia-Ionela Popescu, Oana-Maria Stelea, Maria Enache, Marian Pauna.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here