Reabilitare termică și sisteme ecologice de încălzire, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu

480

Miercuri, 26 octombrie, în cadrul ședinței Consiliului Județean Gorj a fost aprobată o hotărâre ce prevede ca Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, locația din strada Tudor Vladimirescu, să fie reabilitat termic și să beneficieze de sisteme ecologice de încălzire, respectiv panouri solare. Valoarea investiției este de 21.274,699 mii lei, iar lucrările se vor executa în 12 luni.

Locația Spitalului Județean de pe strada Tudor Vladimirescu va avea o „față nouă”. Investiția aprobată de consilierii județeni prevede o serie de modernizări la clădirea spitalului din centrul municipiului, fațada urmând a fi reabilitată, iar sistemul de încălzire va fi bazat pe sisteme cu surse regenerabile. „Premergător aplicării termosistemului se vor îndepărta toate straturile de tencuieli sau placaje (în totalitate placajul de cărămidă aparentă aflată pe fațade). Zonele de pe fața de unde vor fi îndepărtate finisajele compromise vor fi tencuite și aduse la nivelul finisajelor în câmp. Termoizolația de la nivelul fațadelor va fi din vată minerală grosimea de 10 cm, fixarea plăcilor de vată se va realiza cu adeziv, apoi se va proteja cu un strat de protecție din mortar, care va fi aplicat peste o plasă de rabiț. Peste mortar se va aplica un strat de finisaj exterior, tencuială decorativă. Pentru protejarea muchiilor la ziduri se vor folosi colțare din aluminiu cu plasă, iar pentru colțurile interioare pentru a nu se infiltra apa se va monta profil cu picurător. Șpaleții vor fi termoizolați cu polistiren expandat cu o grosime de 2 cm. Peste termoizolație se vor aplica două straturi de protecție, masă șpaclu din mortar aditivat, iar peste stratul de protecție se va aplica un strat de tencuială decorativă”, prevede proiectul de hotărâre al Consiliului Județean Gorj.

Obiectivele investiției
Practic, reabilitarea unității spitalicești este necesară, prin realizarea obiectivului de investiție ce urmărește: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii; reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea și transportul agentului termic, apei calde menajere și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz; utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru asigurarea necesarului de energie termică pentru încălzire și prepararea apei calde de consum (montarea unui sistem alcătuit din panouri solare și pompe de căldură); reabilitarea instalațiilor electrice, respectiv înlocuirea tablourilor de iluminat și de forță, înlocuirea grupului generator, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescente și incandescente cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață; implementarea sistemelor de management energetic, având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie; dar și realizarea instalațiilor de avertizare și prevenire incendiu. Investiția de ridică la 21.274,699 mii lei, iar lucrările se vor executa în 12 luni.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here