Reacția tinerilor prinși cu droguri la Târgu-Jiu, la audieri

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Gorj și polițiștii efectuează cercetări în cazul celor cinci tineri acuzați de trafic de droguri. Aceștia au fost depistați vineri, într-un autoturism, în zona barajului care face legătura între strada Digului și strada Barajelor, având în mașină o plasă cu aproximativ 70 de grame de cannabis și un cântar. Anchetatorii susțin că unul dintre tineri ar fi recunoscut, la audieri, că el a cumpărat întreaga cantitate de cannabis de la Timișoara, atunci când a participat la un festival. ”Sunt în libertate, nu s-au luat măsuri deocamdată. Erau cinci tineri într-o mașină în care s-a găsit o plasă cu niște cannabis. Aveau și instrumente. Facem o analiză a probelor. Sunt din Târgu-Jiu, unul dintre ei este șofer, a fost și o tânără în mașină. Unul dintre ei susține că le-ar fi procurat, în urmă cu două –trei săptămâni, din Timișoara, pentru el și că atunci s-a deplasat cu ei, ceilalți nu știau. S-a găsit și o țigară. Cu ocazia cercetărilor, el a declarat că și le-a cumpărat pentru consum propriu, în jurul datei de 10 aprilie, din Timișoara, a fost la un festival și le-ar fi luat, iar acum avea plasa după el. Nu este proprietarul mașinii, era pasager în spate. Sunt și elevi printre ei. Se fac cercetări”, a declarat, pentru Gorjeanul, Vasile Udroiu, șeful DIICOT.
Comportamentul suspect al celor cinci tineri i-a determinat pe oamenii legii să verifice produsele pe care le aveau în mașină. ”În urma verificărilor efectuate de polițiști la faţa locului, în autoturism au fost identificaţi patru tineri cu vârste cuprinse între 21 și 22 de ani și o tânără de 19 ani, din localitate.
Cu ocazia controlului autoturismului au fost identificate mai multe pungi și plicuri ce conțineau fragmente vegetale suspecte a fi droguri, un dispozitiv de mărunțire și un cântar electronic, motiv pentru care au fost solicitați la fața locului polițiști din cadrul Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Gorj, care au preluat cercetările.
De asemenea, au fost sesizați și procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here