Realitatea Gorjeana

15 zile de arest pentru adolescentul criminal de la Bolboşi

 | 15 ianuarie 2012, 17:30 | 0 comentarii | 

Adolescentul în vârstă de 15 ani din comuna Bolboşi care la începutul acestui an şi-a ucis vecina cu mai multe lovituri de cuţit va sta 15 zile în spatele gratiilor, pe numele acestuia fiind emis mandat de arestare preventivă.

Semnatura eletronica CertDigital

În vârstă de doar 15 ani, adolescentul este acuzat că şi-a ucis vecina chiar în prima zi a acestui an. Dacă iniţial acesta a fost internat în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean, vineri minorul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj. „La data de 13 ianuarie a.c., minorul de 15 ani, suspectat că a săvârşit infracţiunea de omor asupra victimei F.E., de 77 ani, din comuna Bolboşi, a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Gorj. Instanţa de judecată a emis pe numele suspectului, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile şi a dispus introducerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj”, a anunţat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Crimă în prima zi a anului

Luni, 2 ianuarie, trupul neînsufleţit al unei bătrâne în vârstă de 77 de ani, Elena Feţeanu, din comuna Bolboşi, era descoperit în propria locuinţă de către un nepot. A doua zi, oamenii legii stabilesc că principalul suspect în acest caz este un minor de 15 ani, din aceaşi localitate. Adolescentul obişnuia să-i aducă lemne femeii, în schimbul acestui ajutor primind diverse sume de bani. În prima zi a acestui an însă, după ce victima l-a primit în casă şi i-a dat să mănânce şi să bea, adolescentul şi-a adus aminte că aceasta îi mai datora şi nişte bani, motiv suficient se pare pentru a o înjunghia de mai multe ori. “Din probatoriul administrat s-a constatat că, în seara zilei de 01.01.2012, în jurul orelor 19:00, suspectul minor a fost primit în locuinţă de către victimă. La un moment dat, urmare a unor neînţelegeri de natură financiară, suspectul minor a lovit de mai multe ori cu un cuţit victima, care, ulterior, a decedat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Iniţial, suspectul minor a fost internat în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, în vederea efectuării expertizei psihiatrice. Vineri însă, instanţa de judecată a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 15 zile şi a dispus introducerea sa în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Roxana Lupu

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL