Realitatea Gorjeana

Absolventul Ionuţ-Bogdan Ilie este numele reuşitelor în domeniul informaticii din Gorj

 | 06 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

A absolvit de curând clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu, specializarea matematică-informatică intensiv, şi deja a bifat numeroase reuşite în cadrul competiţiilor naţionale. Este vorba despre tânărul Ionuţ-Bogdan Ilie, căruia pasiunea sa pentru informatică i-a adus primul job chiar din penultimul an de liceu.

Semnatura eletronica CertDigital

Deşi acum câţiva ani îşi dorea să studieze filologia la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Târgu-Jiu, paşii l-au trimis pe Ionuţ-Bogdan Ilie către informatică, specializare pe care a absolvit-o cu brio de curând şi care i-a adus nenumărate satisfacţii la competiţiile de profil judeţene şi naţionale. “Povestea mea este una cât se poate de simplă, dar, totodată, interesantă aş putea spune. În urma examenului de capacitate îmi doream foarte mult să studiez filologia la Colegiul Naţional «Spiru Haret». Soarta a făcut ca doar jumătate din vis să mi se împlinească, încât doar câteva sutimi m-au separat de profilul dorit. Aşa am ajuns eu la matematică-informatică intensiv informatic, profil pe care tatăl meu îşi dorea de la început să îl urmez. Vă puteţi închipui comicul situaţiei în acele momente: eu plângeam de tristeţe, iar tatăl meu de fericire. Cu trecerea timpului, am observat că acest profil chiar mă defineşte, informatica jucând un rol foarte important pentru mine. Am fost atras din ce în ce mai mult de această disciplină, am început să citesc cărţi de specialitate, să lucrez din ce în ce mai mult şi să particip la cât mai multe concursuri”, a declarat tânărul absolvent.
Paşii pe drumul uşor greoi al informaticii i-au fost îndrumaţi lui Ionuţ-Bogdan Ilie de către profesorul său, Dan Stoichiţoiu, ultimii ani fiind bogaţi în premii judeţene şi naţionale pentru tânărul absolvent. “După intrarea la liceu, au urmat o serie de reuşite sub îndrumarea domnului profesor, Dan Stoichiţoiu, reuşite ce m-au adus tot mai aproape de pasiunea mea: informatica. În clasa a IX-a, în urma participării la concursul interjudeţean de informatică «InfoOltenia» am reuşit să iau premiul al doilea. Acesta a fost momentul ce m-a impulsionat să merg mai departe pe acest drum. În acelaşi an a urmat Olimpiada judeţeană de informatică, unde am reuşit să obţin o menţiune, lucru destul de important pentru mine, care m-a ambiţionat şi mai tare, căci dorinţa de a mă califica la etapa naţională era din ce în ce mai mare. În clasa a X-a, am reuşit să înaintez cu o poziţie la Olimpiada judeţeană de informatică şi am avut prima calificare la ONTI, secţiunea C#. Această calificare a reprezentat o reuşită semnificativă, reuşită care a venit ca o purificare în acea perioadă. Clasa a XI-a a fost cea mai prosperă: am reuşit să mă calific la etapa naţională a Olimpiadei de informatică şi, totodată, la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, secţiunea C#. A fost momentul în care simţeam că planetele, în sfârşit, s-au aliniat pentru mine, că sunt cel mai împlinit şi cel mai norocos om, dar, totodată, eram conştient că nu puteam să las totul pe seama norocului, căci anii dinainte au fost plini de muncă şi de eforturi. În clasa a XII-a, am reuşit să obţin locul 4, menţiune, la Olimpiada judeţeană de informatică şi acelaşi loc la etapa naţională a Olimpiadei de Tehnologia Informaţiei, secţiunea C#. Sper ca şirul de reuşite să continue şi pe viitor, motiv pentru care am ales să studiez Facultatea de Matematică şi Informatică, UBB Cluj-Napoca”, a relatat mândru tânărul informatician Ionuţ-Bogdan Ilie.
Acesta precizează că informatica i-a adus şi primele câştiguri, întâiul său job fiind obţinut în penultimul an de liceu: “Informatica mi-a adus primul job. Încă de la sfârşitul clasei a XI-a şi până la sfârşitul primului semestru din clasa a XII-a am lucrat ca software developer junior (programator) la Soft-Tehnica. Această experienţă a dus la îmbunătăţirea calităţilor mele profesionale şi la crearea altora noi, la responsabilizarea mea în acest domeniu şi la maturizarea mea profesională. Totodată, informatica m-a responsabilizat şi m-a făcut să lupt pentru obiectivele mele până la capăt, astfel am decis să mă implic în Consiliul Şcolar al Elevilor. Am fost secretarul Consiliului Şcolar al Elevilor CNSH timp de doi ani şi secretarul Consiliului Judeţean al Elevilor timp de un an”.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL