Realitatea Gorjeana, Sanatate

Aproape 1600 de gorjeni au fost diagnosticați cu viroze și pneumonie

 | 15 februarie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

În ultima săptămână, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, 1588 de persoane din județul nostru au fost diagnosticate cu viroze și pneumonie, 161 dintre acestea necesitând internare. Cu toate acestea, numărul îmbolnăvirilor înregistrează o ușoară scădere.

Semnatura eletronica CertDigital

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj continuă centralizarea virozelor și pneumoniilor. Astfel, în ultima săptămână, la nivelul judeţului nostru s-au înregistrat 1011 cazuri de viroze şi 577 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. „S-a înregistrat o scădere a numărului persoanelor diagnosticate cu viroze şi pneumonie, ajungând în total la 1588, din care 1011 cazuri de viroze şi 577 de pneumonie”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Cele mai numeroase cazuri sunt în rândul copiilor și vârstnicilor, aceștia fiind categorii cu un risc mai mare de îmbolnăvire.
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate. Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL