Realitatea Gorjeana

“Bătălia Cărţilor” şi-a desemnat câştigătorii

 | 07 decembrie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Concursul de lectură “Bătălia Cărţilor”, organizat pentru al doilea an consecutiv de Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, a ajuns la final, odată cu desemnarea câştigătorilor. O parte dintre aceştia au fost premiaţi vineri.

Semnatura eletronica CertDigital

“Bătălia cărţilor” este un concurs de lectură, organizat în ideea de a-i motiva pe copii şi adolescenţi să citească mai mult. Singura condiţie, pe care au trebuit să o îndeplinească cei care au dorit să participe la competiţie a fost aceea de a avea permis de intrare la bibliotecă. În momentul înscrierii, copiii şi adolescenţii au primit un carnet de lectură, în care li s-a cerut să puncteze fiecare carte citită din cele incluse în concurs, şi o fişă de lectură în care au trebuit să noteze impresiile despre cărţile citite.

batalia cartilor (2)Concursul s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă (11-13 ani şi 14-18 ani) şi pe mai multe secţiuni: „Cartea anului”, „Cea mai bună fişă de lectură” şi „Cititorul anului”. La prima secţiune a competiţiei, rezultatele au fost anunţate încă de lună trecută, cele două cărți care au primit de la participanți colanul cu 5 stele câștigătoare fiind: “Punte spre Terabithia”, autor Katherine Paterson, Editura Corint Junior, 2007 (categoria Copii) și “Hoțul de cărți”, autor Markus Zusak, Editura RAO, 2011 (categoria Adolescenți). Zilele trecute au fost anunţate şi rezultatele la celelalte două secţiuni ale concursului. Astfel, la categoria „Copii”, secţiunea „Cea mai bună fişă de lectură”, premiul I a fost adjudecat de Alexandra Gavrilescu, premiul II de Iulia-Alexandra Orvas, iar premiul III de Elena-Andrada Bâtoancă. Alte trei eleve, Cosmina Maria Geamănu, Adela Nicoleta Corbeanu şi Bianca Ştefania Dumitru, au primit menţiuni. La aceeaşi categorie, secţiunea „Cititorul anului”, premiul I a revenit Cosminei Maria Geamănu, premiul II Elenei Petronela Samfira, iar premiul III Deliei Fometescu. La categoria „Adolescenţi”, secţiunea „Cea mai bună fişă de lectură”, premiul I i-a fost acordat Ioanei Toloargă, premiul II Andreei Georgiana Amza, iar premiul III Simonei Santu. La secţiunea „Cititorul anului”, premiul I a revenit tot Ioanei Toloargă, premiul II Georgianei Para, iar premiul III Andreei Georgiana Amza.

batalia cartilor (1)Câştigătorii de la categoria „Copii” au fost premiaţi ieri, în cadrul unei festivităţi ce s-a desfăşurat la Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „Christian Tell”. Premiile la categoria „Adolescenţi” vor fi înmânate câştigătorilor în cadrul Galei Voluntarilor, programată a se desfăşura pe data de 17 decembrie.
Roxana Lupu

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL