Realitatea Gorjeana

Cabinetul stomatologic pentru pensionari – deschis de astăzi

 | 21 noiembrie 2010, 20:43 | 0 comentarii | 

foto cabinet stomatologic car 001Membrii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu-Jiu vor avea, începând de astăzi, un cabinet stomatologic numai pentru ei. Timp de câteva ore pe zi, pe bază de programare, aceştia vor avea parte de asistenţă stomatologică gratuită.

Semnatura eletronica CertDigital

Ideea de a înfiinţa un cabinet stomatologic pentru pensionarii membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Târgu-Jiu a fost primită cu multă bucurie de către bătrâni. Acestora nu le-a venit să creadă că nu vor fi nevoiţi să scoată bani din buzunar, privind neîncrezători dar cu jind către cabinetul care a prins contur. Acesta va fi inaugurat astăzi, când medicul Alin Dragoş Ciulpan Dragomirescu îşi va începe activitatea. Acesta nu va plăti chirie pentru spaţiul pe care îl va folosi dar va avea dreptul ca, timp de câteva ore pe zi, la servicii stomatologice contra cost, bani pe care îi va încasa el. Astfel, în fiecare zi de la ora 08.00 la ora 10.30, pensionarii membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Târgu-Jiu, pe bază de programare, vor beneficia de gratuitate la acest cabinet. „Se lucrează după un program. Vor fi programaţi câte cinci pensionari pe zi, între orele 08.00 şi 10.30. Aceştia vor fi ajutaţi gratuit. După ora 10.30 medicul va putea folosi cabinetul pentru pacienţii săi, contracost. Noi nu îl plătim pe el să vină aici şi să ofere servicii membrilor casei noastre, dar nici el nu ne plăteşte chirie”, a declarat Nicolae Dragomir, peşedintele CARP Târgu-Jiu.

Spaţiu redestinat

Casa de Ajutor Reciporc a Pensionarilor va fi cea care va suporta şi cheltuielile utilităţilor şi, de asemenea, a amenajat spaţiul şi a cumpărat toată aparatura şi instrumentarul necesar. Cabinetul stomatologic a fost amenajat într-un spaţiu mai vechi al instituţiei, unde până acum câteva luni funcţiona un club pentru membri casei. După mutarea CARP în sediul nou şi fostele clădiri au fost reabilitate în mare parte. O parte din spaţii sunt folosite în aceleaşi scopuri ca şi până acum, adăpostind diferite ateliere în timp ce altele au fost redestinate, aşa cum este şi cazul clădirii în care se găseşte acum acest cabinet. Lângă acesta va funcţiona, în curând, şi un cabinet de medicină generală care va fi deservit de un cadru medical. Momentan, însă, potrivit reprezentanţilor CARP Târgu-Jiu, mai este nevoie de câteva demersuri ca şi acest cabinet să fie deschis publicului.

Pensionarii sunt neîncrezători

Un cabinet de stomatologie unde nu le va cere nimeni bani este mai mult decât un vis frumos pentru pensionari. Aceştia au fost chiar reticenţi la vestea că vor putea folosi gratuit serviciile unui medic stomatolog. „Ar fi bine să fie aşa, dar nu cred”, spunea o bătrână membră CARP, în timp ce un alt pensionar, foarte încântat, ne-a declarat că va fi client fidel al acestui cabinet stomatologic. „Este o idee foarte bună. Sigur că voi veni şi eu aici”, spunea vârstnicul. În cadrul acestui cabinet, pentru pensionari se vor face intervenţii nu foarte complicate, în special extracţii sau tratarea unor carii. Lucrările mari vor putea fi continuate, ca şi client al medicului, în orele de program ale acestuia, fără gratuitate. Totuşi urgenţele vor fi onorate, atunci când vor apărea.

Dorina Cioplea

 

 

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL