Realitatea Gorjeana

Cu sprijinul CJ Gorj, Lucrări pe final, la Spitalul de Pneumoftiziologie

 | 26 iunie 2015, 00:01 | 0 comentarii | 

Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu este în plin şantier, o parte din lucrări fiind în curs de finalizare. Se lucrează de zor la înlocuirea tâmplăriei interioare şi, totodată, se derulează procedura de achiziţie a lucrărilor de reparaţii curente, pentru care unitatea spitalicească a primit fonduri de la Consiliul Judeţean Gorj. Conducerea spitalului a optimizat repartiţia pacienţilor pe saloane, astfel încât bolnavii să nu simtă disconfort din cauza lucrărilor.

Semnatura eletronica CertDigital

Consiliul Judeţean a alocat Spitalului de Pneumoftiziologie suma de 950.000 de lei pentru reparaţii curente reabilitare spital, ceea ce presupune lucrări de finisaje interioare, constând în: reparaţii tencuieli interioare la pereţi şi tavane, gletuieli; zugrăveli lavabile interioare; montat faianţă în dreptul lavoarelor existente în saloane, săli tratament, cabinete medicale; montat tapet din PVC, antistatic, antibacteriologic, la pereţi (holuri, laboratoare, săli de tratament, radiologie şi altele); şape autonivelatoare, montat pardoseli din PVC, antistatic, antibacteriologic, în saloane, cabinete medicale, săli de tratament, încăperi tehnice, oficii, laboratoare şi radiologie; montat mână curentă protecţie pereţi în saloane, holuri, cabinete medicale, săli de tratament, săli de mese, laborator explorări funcţionale şi radiologie. Ion Ciochină, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” din comuna Runcu spune că „lucrările sunt pe final, aşa cum era programat, fiind respectat graficul stabilit iniţial. De asemenea, Consiliul Judeţean este în procedura de licitaţie pentru proiectarea reparaţiilor interioare”.

Două milioane de lei de la MS şi CJ
Pe lângă investiţiile aflate în derulare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” a mai primit, recent, încă 2.000.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean. Cum vor fi utilizaţi aceşti bani a explicat Ion Ciochină, managerul spitalului: „Cu jumătate din sumă, respectiv 10 miliarde 210 milioane lei vechi vom face dotarea cu echipamente medicale, noi solicitând banii conform art. 190 din Legea 95 din subvenţii de stat de la Ministerul Sănătăţii şi cofinanţare de la Consiliul Judeţean; ni s-a aprobat 918.000 de lei de la Ministerul Sănătăţii şi 103.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Din aceşti bani se achiziţionează: sistem de radiologie digital cu arhivare şi vizualizare imagini, spirometru, analizor automat biochimie, staţie sterilizare autoclav, hotă flux laminar, analizor automat hematologie, aparat electroterapie, aparat magnetoterapie, aparat ultrasunet şi aparat microunde. Pentru reparaţii capitale, am solicitat 975.000 de lei, adică 926.000 de la Minister şi 49.000 de la Consiliul Judeţean. Cu aceşti bani înlocuim acoperişul spitalului”.
Managerul Ion Ciochină precizează că, după realizarea acestor investiţii, Spitalul de Pneumoftiziologie va fi complet modernizat şi dotat.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL