„Cum să fim mai puțin proşti?!”, Workshop despre dezvoltare personală, organizat la Târgu-Jiu, de Asociația „Victoria International” și psihologul Radu Giurea

1215

Sâmbătă, 21 aprilie 2018, Asociația „Victoria International” (A.V.I.) a organizat, începând cu ora 12.00, Cafeneaua Publică cu tema „Cum sa fim mai puțin proști?!”. Evenimentul, la care au participat tineri și cadre didactice, s-a desfășurat la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, fiind moderat de tânărul psiholog Radu Giurea. Acesta a prezentat, alături de președintele A.V.I., prof. Crina Adriana Gurică, câteva modalități de dezvoltare personală. Printre invitați s-au numărat Marius Dobrin și Roxana Găman, care au împărtășit din proiectele lor celor prezenți.

Astăzi, educația este cea care trebuie să facă o lume mai bună, mai dreaptă, în care valorile tradiționale, universal sau cele existențiale să respecte invariabil cultura, tradițiile și dorințele fiecărui individ, folosind toate acestea pentru dezvoltarea proprie și propria-i devenire, care ar putea contribui la dezvoltarea societății. Educația trebuie să răspundă în mod egal necesităților tuturor indivizilor implicați în proces, fiind mereu aptă să ia la cunoștință drepturile fiecărui individ și să încurajeze respectul reciproc între indivizi, între grupuri etnice și culturale, să susțină în permanență inovarea în educație în raport cu evoluția societății.


Procesul educației care necesită răbdare, atenție şi perseverență, trebuie în mod obligatoriu să se plieze pe un caracter ales al educatorului. Nu este suficient doar să elaborăm enunțuri teoretice, ci este imperativ necesar să proclamăm ce trăim, şi să trăim ceea ce spunem. „Sunteți de acord că fiecare zi ar trebuie să reprezinte o provocare pentru noi? O modalitate prin care putem să mai adăugăm o piatră la temelia dezvoltării noastre? Nefolosind creierul, circuitele cerebrale scad în intensitate și viteză, cantitatea de mielină nu mai este optimă, ca urmare, la o vârstă înaintată, riscăm să ajungem cu o capacitate cerebrală mult diminuată. Dacă peste asta adăugăm stresul, bolile, o scăzută inteligență emoțională este lesne de ajuns înspre Alzheimer sau alte probleme cerebrale. Pentru a îți păstra creierul în formă și a te dezvolta mintal ca în orice alt domeniu, exersează. Fă asta și cu creierul, lăsându-l să execute diverse activități cerebrale”, se arată în comunicatul de presă semnat de prof. Crina Adriana Gurică, președintele Asociației „Victoria Internațional”,.

„Îndrăzniți! Încercați! Acționați!”
Aceste trei îndemnuri: „Îndrăzniți! Încercați! Acționați!” aparțin tânărului psiholog Radu Giurea, care, în ciuda vîrstei, are o activitate impresionantă până în prezent în domeniul său de activitate. La cabinetul său de psihologie, unde lucrează în special cu tineri, dedicând meseriei sale chiar și câte 10 ore pe zi, Radu încearcă să-i motiveze pe adolescenți să evolueze fiind utili comunității, să se dezvolte frumos și mai cu seamă să își cunoască atât calitățile, cât și propriile limite: „Pasiunea mea cea mai mare de fapt e propria muncă. Nu am alte priorități. În fapt, pentru asta simt că trăiesc”, ne-a declarat Radu Giurea cu ocazia desfășurării workshop-ului său în cadrul Cafenelei publice organizate de Asociația „Victoria Internațional”.
De ce a dorit să facă voluntariat, tânărul psiholog? Pentru că are ceva prețios de oferit tinerilor din comunitate: timpul și cunoștințele sale. „Să ai ce să oferi la nivel de valoare? Simplu: atunci se-ntâmplă ce trebuie! Nu trebuie să încercăm să schimbăm lumea, ci regulile. Să schimbi lumea e imposibil. Toată lumea vorbește de schimbat sistemul și de făcut o lumea mai bună, dar câți fac ceva în privința asta? Eu îmi propun să încerc să dărâm aceste bariere, să dedic tinerilor din comunitatea mea, timpul și cunoștințele mele, să fac ce îmi stă în putință să îi ajut să se dezvolte frumos. Nu este adevărat că nimeni nu face nimic. Sunt mulți cei care dedică timpul și efort pentru a-i ajuta pe alții ! Unii luptă împotriva sistemului nu doar gândind, ci și acționând. Informând corect publicul larg este de fapt o acțiune. ONG-uri precum Asociația „Victoria Internațional” sau „Tinerețea Gorjului” fac deja aceste lucruri și de aceea vreau să dau și eu o mână de ajutor! Timpul oferit fără valoare este timp irosit atât pentru tine, cât și pentru ceilalți. La prima mea intervenție din cadrul evenimentului organizat împreună cu A.V.I., la „Cafeneaua publică” cu tema „Cum să fim mai puțin proști!?”, am căutat să pun accent pe inteligența rațională în raport cu inteligența emoțională.”
Asociația „Victoria Internațional” alături de Radu Giurea va organiza și alte workshop-uri de dezvoltare personală, tânărul psiholog fiind dovada vie că oricine, dacă își dorește, poate să aloce din timpul său pentru a transmite pasiunea meseriei, că ecoul unor astfel de acțiuni are un mesaj comun prin voluntariat alături de alți tineri.

Notă!
Știați că nefolosind creierul, circuitele cerebrale scad în intensitate și viteză, cantitatea de mielină nu mai este optimă, ca urmare, la o vârstă înaintată, riscăm să ajungem cu o capacitate cerebrală mult diminuată. Dacă peste asta adăugăm stresul, bolile, o scăzută inteligență emoțională este lesne de ajuns înspre Alzheimer sau alte probleme cerebrale.
Pentru a îți păstra creierul în formă și a te dezvolta mintal ca în orice alt domeniu, exersează. Fă asta și cu creierul, lăsându-l să execute diverse activități cerebrale.
Minodora Sucea

2 COMENTARII

  1. Acest „psiholog” n-a absolvit nici facultatea, nu are licența, ce sa mai vorbim de master sau doctorat, dar e bine ca suntem toți psihologi. Ha ha!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here