Realitatea Gorjeana

Diplome şi Însemne de onoare pentru membrii Cercurilor Cultul Eroilor, de la ANCERM Gorj

 | 22 iunie 2015, 00:00 | 0 comentarii | 

Conducerea Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj a oferit, la sfârşitul săptămânii trecute, Diplome şi Însemne de Onoare membrilor Cercurilor Cultul Eroilor, în cadrul festivităţilor de premiere a elevilor gorjeni.

Semnatura eletronica CertDigital

Printre instituţiile şcolare vizitate de filiala gorjeană a A.N.C.E. „Regina Maria” la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul festivităţilor de premiere a elevilor gorjeni s-a aflat şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu. Conducerea Cercului Cultul Eroilor din această prestigioasă unitate de învăţământ a desfăşurat o susţinută activitate de responsabilizare a tinerei generaţii în direcţia organizării şi desfăşurării de manifestări omagiale, de cinstire a eroilor şi martirilor neamului nostru, a personalităţilor şi a momentelor importante din Istoria Românilor.

„Însemn de onoare” Cercului Cultul Eroilor C.N.S.H.
Din partea conducerii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj au fost prezenţi la festivitatea de premiere de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, domnul Andrei Popete-Pătraşcu, vicepreşedinte al asociaţiei şi lt.col. (r.) Gheorghe Buşe, secretar-executiv, acesta din urmă declarând că: „în prezenţa a peste 300 de elevi şi cadre didactice reprezentanţii A.N.C.E. „Regina Maria” Filiala Judeţului Gorj i-au acordat domnului prof. dr. Gheorghe Gorun, directorul Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu şi totodată preşedinte de onoare al Cercului Cultul Eroilor din cadrul acestei instituţii şcolare, Însemnul de Onoare pentru „contribuţia deosebită adusă la perpetuarea în conştiinţa elevilor a cultul eroilorsentimentelor de adâncă recunoştinţă faţă de eroii şi martirii neamului care s-au jertfit pe Altarul Patriei”. Au primit, de asemenea, distincţii din partea noastră domnii prof. Ion Pinţa, preşedintele Cercului Cultul Eroilor C.N.S.H., prof. Cristian Ciobanu şi pr. prof. Anghel-Nicolae Păunescu. Sub coordonarea profesorului Ion Pinţa, membrii Cercului Cultul Eroilor C.N.S.H. au participat la acţiuni omagiale dedicate eroilor, au depus coroane de flori la o serie de monumente, iar în luna aprilie, au îngrijit o parcelă cu mormintele Eroilor din Primul Război Mondial, situată într-un perimetru din Cimitirul Municipal. Precizăm că toate activităţile de cultură şi educaţie patriotică organizate de membrii Cercului Cultul Eroilor C.N.S.H. se desfăşoară conform Protocolului de Colaborare nr. 303/07.05.2013, semnat între Asociaţia Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” şi Ministerul Educaţiei Naţionale”.

Dezbaterile A.N.C.E. „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj
Prezent la activitatea desfăşurată la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu-Jiu, Andrei Popete-Pătraşcu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj, ne-a precizat ce acţiuni va organiza în perioada imediat următoare filiala gorjeană. „În urma consultărilor cu domnul col. (r.) dr. ing. Walter Loga, preşedintele asociaţiei noastre, printre manifestările propuse în cadrul Biroului Executiv, urmează să desfăşurăm o serie de dezbateri săptămânale pe teme istorice şi militare, o expoziţie foto-documentară a activităţilor desfăşurate până în prezent de A.N.C.E. „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj, lansarea volumului „Eroii Gorjului”, cu lucrările elevilor premiate în cadrul concursului judeţean cu acelaşi nume, precum şi alte activităţi de cinstire a Eroilor Neamului. Astfel, începând cu data de luni, 22 iunie 2015, inaugurăm la sediul Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”, Filiala Judeţului Gorj, seria de dezbateri săptămânale, prima temă marcând cei 74 de ani de la intrarea României în cel de-al Doilea Război Mondial. Aceasta rămâne în analiza de azi ceea ce a fost şi atunci: un eveniment politic şi militar complex, despre care se poate spune, în egală măsură, că a avut legitimitate istorică, dar şi că a reprezentat o eroare din perspectiva de abordare a geopoliticii româneşti”.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL