Realitatea Gorjeana

Elevii motreni au donat fructe și legume copiilor și bătrânilor aflați în dificultate

 | 22 noiembrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

În perioada 14-18 noiembrie 2016, s-a desfășurat activitatea de voluntariat: “SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE”, ce a avut drept scop strângerea și donarea de legume și fructe în favoarea unor copii și bătrâni aflați în dificultate. Această campanie s-a desfășurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi a implicat 380 de elevi, 20 de părinți și 35 de profesori voluntari ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Motru.

Semnatura eletronica CertDigital

Prof. Bejenaru Felicia, Coordonator S.N.A.C., spune că prin această activitate extracurriculară, voluntarii saptamana legumelor (2)au avut prilejul de a dărui, cu mult drag şi bucurie, din roadele toamnei elevilor din APARTAMENTUL DESTINAT PROTECȚIEI REZIDENȚIALE A COPIILOR –H3, bătrânilor din municipiul Motru (27 bătrâni) și copiilor aflați în dificultate din mun. Motru, Ploștina, Roșiuța, Meriș, Însurăței (93 copii). „Prin acest demers s-au consolidat abilităţile copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi, într-o societate unică şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea. saptamana legumelor (1)Bunătatea, generozitatea şi solidaritatea ne-a unit pe toţi în jurul legumelor şi fructelor donate – bucurii ale mamei – toamnă, care nu pot fi simţite decât dăruindu-le!”, subliniază prof. Felicia Bejenaru.
Activitatea a debutat cu formarea echipei de coordonatori şi identificarea copiilor şi bătrânilor beneficiari ai acţiunii, urmând crearea echipei de voluntari şi a grupului de lucru. În perioada 14 -18 noiembrie, s-a efectuat colectarea fructelor şi a legumelor, peste 700 kg. în paralel cu promovarea campaniei la nivelul unităţii prin intermediul elevilor voluntari iar fructele şi legumele colectate au fost distribuite pe 18 noiembrie 2016.
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL