Experiențe extracurriculare la Grădinița cu P. P. Nr. 8 Tg-Jiu

699

Sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, a găsit preșcolarii celor 17 grupe din Grădinița cu Program Prelungit Nr. 8 Tg-Jiu (cu structurile arondate), antrenați într-o serie de acțiuni extracurriculare cu impact semnificativ asupra dezvoltării lor personale. Ziua mondială a păsărilor migratoare (WMBD) este sărbătorită, în fiecare an, în a doua sâmbătă din luna mai, la nivel global, începând din anul 2006.Marcarea acestei zile a fost făcută la propunerea Secretariatului Convenţiei pentru conservarea speciilor migratoare şi animalelor sălbatice (CMS) şi a Secretariatului Acordului privind Conservarea Păsărilor de Apă Migratoare African-Eurasiatice (AEWA). Din 2018, Ziua mondială a păsărilor migratoare va fi sărbătorită de două ori pe an, inclusiv în luna octombrie.
Astfel, în colaborare cu reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Gorj s-a desfășurat activitatea „Pe o singură voce pentru conservarea păsărilor”, temă dedicată Zilei Mondiale a Păsărilor Migratoare, au primit cu bucurie vizita unui echipaj și a două autospeciale ISU Gorj, în cadrul activității cu tema ”Focul – prieten sau dușman?”, s-au întâlnit cu reprezentanți ai poliției pentru a desfășura activitatea de educație rutieră ”ABC-ul circulației”, au cinstit memoria eroilor neamului prin acțiuni specifice, au participat activ la ”Tombola prieteniei” – acțiune de voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, prin care au donat/cumpărat jucării – pentru a se putea bucura împreună cu alți copii, mai puțin norocoși ca ei, de ziua de 1 Iunie. De asemenea, și-au ”antrenat” spiritul competițional prin desfășurarea unor concursuri cu teme artistice și sportive, și-au dezvoltat gustul pentru artă prin vizionarea unei piese de teatru, s-au relaxat mergând împreună la film, dar au și explorat, în funcție de vârstă, împrejurimile orașului/județului nostru, vizitând Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, Fabrica de pufuleți, Fabrica de ciocolată de la Crasna, Baia de Fier, Polovragi, Casa memorială Constantin Brâncuși – Hobița, Mănăstirea Tismana, Satul de ceramiști de la Olari, Salina de la Ocnele Mari, Grădina Zoologică din Vîlcea, Orșova, Cazanele Dunării, Muzeul „Regiunii Porțile de Fier”, Herculane. Au realizat activități educative împreună cu preșcolarii altei grădinițe partenere din Craiova, au observat animalele de la grădina zoologică din Craiova, au ajuns și în Parcul Romanescu, dar și în Parcul Coloanei Infinitului și Parcul Central Tg-Jiu, unde au realizat desene pe asfalt și au învățat cum pot fi ”Micii ecologiști”.
Toate acestea nu s-ar fi putut realiza decât cu o echipă de cadre didactice inimoase, o bună colaborare cu părinții, implicarea preșcolarilor, susținerea instituțiilor partenere, inclusiv a IȘJ Gorj și sub îndrumarea atentă a directorului instituției de învățământ.
Felicitări tuturor celor ce au contribuit la ”îmbogățirea” celor mici, luminându-le calea, pe lungul drum al cunoașterii!
Profesor, Sina Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here