Realitatea Gorjeana

Festivalul-concurs regional „CDIdei în cărți”

 | 30 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Miercuri, 24 mai 2017, s-a desfășurat faza județeană a Festivalului-concurs regional „CDIdei în cărți”, ediția a III-a organizată de Casa Corpului Didactic Gorj.
Organizația aplicantă care a conceput proiectul Festivalului concurs „CDIdei în cărți” este Casa Corpului Didactic Sibiu. Implementarea proiectului în anul 2017 se face în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Casa Corpului Didactic Cluj, Casa Corpului Didactic Gorj, Casa Corpului Didactic Mureș, Casa Corpului Didactic Suceava, Biblioteca Astra Sibiu, Facultatea de Litere și Arte Sibiu.
Obiectivul general al Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, ediția a III-a este dezvoltarea, demonstrarea şi manifestarea competenţelor elevilor în domeniul culturii şi civilizaţiei din cinci județe: Sibiu, Cluj, Gorj, Mureș, Suceava. Festivalul se desfășoară pe trei categorii de vârstă: clasele III- IV; clasele V-VI; și clasele VII- VIII. Pentru fiecare categorie de vârstă sunt câte patru secțiuni, în conformitate cu Clasificarea Zecimală Universală. Concurenții au avut posibilitatea de a alege cărți din următoarele domenii (2, 5, 8, respectiv 9): Religie. Mitologie; Ştiinţe naturale; Limbi. Lingvistică. Literatura; Istorie. Geografie.
La nivelul județului Gorj, festivalul se află la prima ediție și s-au înscris 9 unități de învățământ:
1. Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” Târgu-Jiu
2. Școala Gimnazială „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu
3. Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” Târgu-Jiu
4. Școala Gimnazială Țînțăreni
5. Școala Gimnazială Alimpești
6. Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” Peștișani
7. Liceul Tehnologic Turceni
8. Liceul Tehnologic Baia de Fier
9. Liceul Tehnologic „General Constantin Şandru” Bâlta
În cadrul Festivalului-concurs „CDIdei în cărți” elevii, în echipe de câte trei, coordonați de un cadru didactic, au ales o lucrare (roman, nuvele, povești, povestiri, poezii, lucrare documentară ș.a) pe care au citit-o și au realizat: fișa lucrării citite, fișa obiectului ales pentru a fi confecționat, un obiect reprezentativ care să ilustreze opera citită. Elevii, coordonaţi de cadrele didactice, au citit lucrarea aleasă şi au realizat produsele solicitate pentru muzeul literar în activităţi de educaţie nonformală, în afara orelor de clasă. Ca etape, în perioada 4 – 11 mai s-a derulat faza pe unitatea școlară și în urma selecției făcute la nivelul fiecărei unități, apoi pe 24 mai a avut loc faza județeană, la care s-au calificat 80 echipaje din cele 9 unități de învățământ, constituite din 240 elevi și 52 de cadre didactice care au pregătit/coordonat echipajele. Toți participanții, elevi și cadre didactice, la faza județeană au primit diplome de participare, iar în urma jurizării cele mai bune lucrări vor fi premiate și se vor califica pentru faza regională care va avea loc pe 9 iunie 2017 începând cu ora 10.00, în holul Bibliotecii Județene “Astra” din Sibiu, clădirea B (clădirea nouă) din str. G. Baritiu nr. 5-7.
C.P.

Semnatura eletronica CertDigital
Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL