Gala Premiilor UCB şi-a desemnat câştigătorii

679

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu a organizat, vineri, 19 iunie, Gala Premiilor UCB, ocazie cu care au fost recunoscute meritele celor mai buni studenţi, dar şi profesori. Două dintre premiile Galei i-au revenit lui Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB, însă acesta s-a abţinut în primirea lor, precizând că le dedică Senatului şi comunităţii universitare.

Gala Premiilor Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, în Amfiteatrul Facultăţii de Inginerie. Cei mai merituoşi profesori şi studenţi au fost premiaţi de conducerea UCB. „Este un moment de mare importanţă pentru universitatea noastră. Orice universitate trebuie să îi răsplătească pe cei merituoşi, atât studenţi, cât şi cadre didactice. În ceea ce mă priveşte, consider că studenţii noştri trebuie să fie recompensaţi în funcţie de merite, dar şi cadrele gala premiilor ucb2didactice”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB.
Luminiţa Popescu, rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi” a menţionat că „este o acţiune în care premiem cei mai buni studenţi, dar premiem şi performanţa obţinută de cadrele didactice în activitatea de cercetare ştiinţifică, premiem şi cadre didactice care s-au pensionat”.

Două premii pentru Adrian Gorun
Premiul pentru cea mai valoroasă carte de specialitate publicată şi Premiul pentru creşterea vizibilităţii şi prestigiului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu i-au fost acordate lui Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB, dar acesta nu le-a primit. „Nu este vorba de un renunţ, dar este o abţinere în primirea acestor premii. Aşadar, premiile respective le dedic Senatului, le dedic comunităţii universitare şi mulţumesc pentru aceste premii”, a mărturisit Gorun. Premiile acordate în acest an au fost următoarele: Premiul pentru cea mai valoroasă carte de specialitate publicată – gala premiilor ucb3Adrian Gorun; Premiul pentru creşterea vizibilităţii şi prestigiului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu – Adrian Gorun; Premiul pentru cea mai bună performanţă în cercetarea ştiinţifică obţinută în competiţii naţionale/internaţionale – prof. univ. dr. ing. Luminiţa Popescu; Premiul pentru activitatea şi rezultatele deosebite obţinute cu studenţii în concursuri şi olimpiade – prof. univ. dr. Miodrag Iovanov; Premiul de merit pentru întreaga activitate didactică şi ştiinţifică desfăşurată în Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu – prof. univ. dr. ing. Vasile Cozma; Premiul pentru cea mai bună performanţă prin publicarea de articole ISI – conf. univ. dr. Viorica Ungureanu; Premiul pentru cea mai bună performanţă în cercetare ştiinţifică studenţească – Gheorghe Adămuţe; Premiul pentru contribuţia studenţilor la creşterea vizibilităţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu – Ştefan Cristian Moşoi; Premiul pentru Studentul Anului – Dan Buşe; Premiul pentru cea mai bună performanţă sportivă studenţească – Alexandru Bogdan Staicu; Premiul gala premiilor ucb4de merit pentru tinerii cercetători din Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu – Flavius Marcău.
„Dincolo de aceste premii, dincolo de premiile pe care le-am obţinut la Bruxelles, de medalia de aur şi de medalia de argint pe care le-am obţinut pentru brevetele elaborate în cadrul acestui proiect cu finanţare europeană, dincolo de vizibilitatea şi de prestigiul pe care le-am adus universităţii, dar şi partenerilor noştri pentru acest proiect, dincolo de toate aceste lucruri, cel mai mare câştig este faptul că am reuşit să formez o echipă de oameni, de colegi, de prieteni”, a declarat Luminiţa Popescu, în momentul primirii distincţiei pentru cea mai bună performanţă în cercetarea ştiinţifică obţinută în competiţii naţionale sau internaţionale. Tot vineri, în cadrul Galei Premiilor UCB, şefii de promoţie de la fiecare specializare a facultăţilor din cadrul UCB au fost premiaţi pentru rezultatele deosebite obţinute de-a lungul anilor.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here