Gorjenii sunt aşteptaţi să se răcorească la mai multe piscine din judeţ

530

Deşi vara a început de doar câteva zile, temperaturile sunt foarte ridicate, motiv pentru care o parte din ştrandurile existente pe raza judeţului nostru şi-au deschis porţile. Preţurile sunt accesibile, iar distracţia este la cote maxime, proprietarii ştrandurilor dându-şi silinţa să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţilor. Specialiştii în sănătate publică monitorizează permanent apa din bazinele de înot.

În mai multe localităţi din Gorj funcţionează bazine de înot, de diverse dimensiuni. O parte dintre piscine au fost deja deschise, încă de weekend-ul trecut. Cum era de aşteptat, la început de sezon estival preţurile sunt promoţionale. Proprietarii acestor locaţii de agrement şi-au dat silinţa pentru a îmbunătăţi condiţiile, asigurându-se că ţin pasul cu noile tendinţe în domeniu.
Din fericire, condiţiile meteo sunt favorabile celor ce doresc să meargă la scăldat, în următoarele zile anunţându-se temperaturi situate în jurul a 30 de grade Celsius. Prin Serviciul de supraveghere a stării de sănătate – birou igiena mediului şi Serviciul de control în sănătate publică din cadrul DSP Gorj se monitorizează, în sezonul estival, calitatea apei din bazinele de înot. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că „se verifică: Respectarea normelor igienico-sanitare de funcţionare conform OMS 119/2014 şi se recoltează probe de apă; se verifică dacă unitatea este autorizată sanitar; verificarea execuţiei bazinelor de înot conform normelor igienico-sanitare; ambianţa termică, ventilaţia naturală şi artificială şi iluminatul,bazinelor acoperite vor fi asigurate în aşa fel încât să se evite îmbolnăvirea şi accidentările celor care le folosesc; parametrii determinaţi din apa bazinului de înot în cadrul controalelor analitice prin analize de laborator microbiologice şi fizico-chimice şi anume: a) limpezime b) concentraţia clorului rezidual liber în bazinele de înot/piscine acoperite trebuie să fie între 0,5 şi 1 mg/l, iar în bazinele/piscinele descoperite între 0,5 mg/l şi 1,5 mg/l; c) pH între 7,2 şi 8,2; d) indicatori microbiologici: număr total de colonii ce se dezvoltă la 37 grade Celsius, bacterii coliforme, Escherichia coli, enterococi, Pseudomonas aeruginosa; verficarea documentelor de autocontrol”. Administratorii băilor publice, ai bazinelor de înot şi piscinelor trebuie să deţină registre în care vor fi înscrise rezultatele buletinelor de analiză a apei, concentraţiilor clorului rezidual liber, periodicitatea de primenire a apei şi de dezinfecţie a bazinelor, precum şi modalitatea de dezinfecţie a bazinelor, inclusiv substanţele dezinfectante folosite.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here