Realitatea Gorjeana

Gorjenii sunt sfătuiţi să evite contactul cu ţânţarii

 | 09 mai 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Apropierea verii și creşterea temperaturilor vin la pachet cu neplăcerile cauzate de insecte. Tocmai de aceea, în perioada mai-octombrie, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj supraveghează şi controlează infecţia cu virusul West Nile.

Semnatura eletronica CertDigital

Boala produsă de virusul West Nile se transmite prin înţepătura de ţânţar. Formele de manifestare la om sunt foarte variate, de la asimptomatice, până la meningită sau encefalită.
Factorii favorizanţi pentru apariţia epidemiilor sunt modificările de ordin climatic: temperaturi ridicate, valurile de căldură ce urmează ploilor abundente, precum şi intensificarea circulaţiei de călători şi mărfuri. Specialiştii în sănătate publică recomandă populaţiei să se ferească de ţânţari. “Este bine să se evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente de îndepărtare a ţânţarilor, să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă cu site de protecţie, să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută”, recomandă purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
M.S.

Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL