Realitatea Gorjeana, Sanatate

Gorjul a primit 1828 doze de vaccin hexavalent

 | 24 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

După o perioadă în care a lipsit cu desăvârșire din cabinetele medicale, vaccinul hexavalent a ajuns în Gorj. 1828 de doze de vaccin a primit Gorjul, după cum confirmă purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.

Semnatura eletronica CertDigital

Vaccinul hexavalent oferă protecţie împo­triva a şase boli periculoase, respectiv: difterie, tetanos, tuse convulsivă (pertussis), infecţii cu Haemophilus influenzae tip B, hepatita B şi poliomielită, şi se face în trei doze (două, patru şi 11 luni) la bebeluşi. Peste 1800 de doze de vaccin hexavalent au ajuns în județul nostru. „Am primit 1.828 doze de vaccin hexavalent”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj.
Ministerul Sănătăţii a reziliat la final de august contractul cu distribuitorul Polisano pentru vaccinul hexavalent şi anunţa demararea în regim de urgenţă a procedurilor pentru achiziţia vaccinului. Ministerul a atribuit contractul de 42 mil. lei către compania Unifarm, aflată în subordinea ministerului, pentru achiziţia a 225.000 de doze de vaccin hexavalent, furnizorul fiind producătorul Sanofi Pasteur, potrivit oficialilor ministerului.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL