Realitatea Gorjeana, Sanatate

Gorjul are nevoie de 15.000 de doze de vaccin antigripal

 | 05 octombrie 2016, 00:00 | 0 comentarii | 

Pentru sezonul rece 2016-2017, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj a solicitat 15.000 de doze de vaccin antigripal. Ca și până acum, prioritate la imunizare vor avea persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani.

Semnatura eletronica CertDigital

DSP Gorj a solicitat 15.000 doze de vaccin antigripal pentru sezonul rece 2016-2017, cu aproape zece mii mai puțin decât s-a solicitat în anii anteriori. Deocamdată nu se știe când vor ajunge primele doze, însă cel mai probabil campania de imunizare antigripală va începe la data stabilită la nivel național. “Noi am făcut necesarul și am solicitat 15.000 de doze de vaccin antigripal, dar încă nu știm când le vom primi. Așteptăm o informare oficială, în acest sens”, a confirmat Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Categorii de persoane prioritare la imunizare
Persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, medicii le recomandă să se ferească pe cât posibil de deplasările care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor la afecţiunile deja existente. În cazul în care apar primele semne de boală – febră, dureri de cap şi de gât sau tuse – trebuie anunţat telefonic, în cel mai scurt timp posibil, medicul de familie. Conform metodologiei privind vaccinarea antigripală, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi persoanele de peste 65 de ani. Campania de imunizare se derulează şi în acest an, ca şi în anii precedenţi, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
M.S.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL