Realitatea Gorjeana

Horațiu Mălăele, Gorjeanul Anului

 | 30 iunie 2017, 00:00 | 0 comentarii | 

Actorul Horațiu Mălăele a primit, joi, 29 iunie 2017, distincția “Gorjeanul Anului”. Acest titlu i-a fost conferit în cadrul unei ședințe ordinare a Consiliului Județean Gorj. Horațiu Mălăele este un cunoscut actor, regizor și scenarist, originar din Târgu-Jiu, fiind recompensat în acest fel pentru activitatea sa.

Semnatura eletronica CertDigital

În ultimii ani, la nivelul județului Gorj, s-a consacrat organizarea unui eveniment cu caracter special, atribuirea titlului “GORJEANUL ANULUI” unor personalități ale vieții gorjene, care și-au pus amprenta asupra promovării imaginii județului nostru, în țară și în străinătate. “După parcurgerea unei proceduri administrative proprii, inițiate de către Consiliul Județean Gorj, a fost nominalizat pentru acordarea în anul 2016, a titlului «GORJEANUL ANULUI», domnului Valentin-Horațiu Mălăele, actor, regizor, scenarist (teatru și film), scriitor, grafician”, a precizat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Potrivit lui Cosmin Popescu, șeful județului, Mălăele a fost propus pentru titlul de “Gorjeanul Anului” de către reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

“Să ajungi gorjeanul gorjenilor este un lucru fantastic”
Actorul târgujian Horațiu Mălăele a primit anul acesta și titlul de “Doctor Honoris Causa”, distincție oferită de Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu şi este şi Cetăţean de Onoare al municipiului Târgu Jiu. Acum este și Gorjeanul Anului. “Să te naști în acest univers incert și abstract este un lucru incredibil. Să locuiești pe pământ născându-te este un lucru incredibil. Să locuiești în România este un lucru incredibil. Să fii oltean este un lucru incredibil. Să fii gorjean este un lucru incredibil. Dar să ajungi într-un an gorjeanul gorjenilor este un lucru fantastic, pentru care vă mulțumesc”, a mărturisit Mălăele.
Horațiu Mălăele s-a născut la data de 1 august 1952, la Târgu Jiu. A învățat la Liceul Tudor Vladimirescu din Târgu-Jiu, iar în 1975 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa profesorului Octavian Cotescu. Și-a închinat întreaga viată scenei, iar după mai bine de 43 de ani de actorie, Horațiu Mălăele este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României cu zeci sau chiar sute de reprezentații jucate cu casa închisă ani la rând, în care nu lipsesc momentele de improvizație, pline de umor, cele care fac, de obicei deliciul reprezentațiilor sale. Caricatura, o altă latură artistică a actorului și regizorului Horațiu Mălăele, este o pasiune pentru el.
Prima sa expoziție de desene a fost la Casa de Cultură din Târgu Jiu pe când era elevîn clasa a 12-a, iar de-a lungul timpului a adunat peste 30 de expoziții pe care le-a și publicat în cartea autobiografică “Horațiu despre Mălăele”. O expoziție permanenta “Horațiu Mălăele” se găsește în anti camera unuia din localurile bucureștene (restaurantul Nabab).
Minodora Sucea

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL