Realitatea Gorjeana

Încep controalele la crescătorii de animale

 | 22 ianuarie 2012, 14:08 | 0 comentarii | 

Înainte de a efectua plăţile către crescătorii de vaci de lapte din judeţul Gorj, Centrul judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va efectua o serie de controale.

Semnatura eletronica CertDigital

„La ora actuală, aceste controale nu au început încă dar vor demara de săptămâna viitoare. La nivelul judeţului Gorj avem de verificat un eşantion de 313 exploataţii, implicit vor fi supuşi controalelor tot atâţia fermier. Pâna pe 20 martie trebuie să terminăm aceste controale, iar apoi trebuie să înregistrăm rapoartele de control în baza de date naţionale, iar abia mai apoi începem plăţile”, a declarat directoarea APIA Gorj, Corina Dorobanţu.

La momentul controalelor, fermierii solicitanţi trebuie să aibă între 2 şi 15 vaci şi să fie înregistraţi cu cote de lapte pentru vânzări directe. Cuantumul primei se va stabili numai după centralizarea tuturor datelor prin împărţirea sumei totale la numărul de animale eligibile. Localităţile defavorizate din judeţul Gorj sunt Novaci, Baia de Fier, Crasna, Muşeteşti, Polovragi, Bumbeşti-Jiu, Peştişani, Runcu, Schela, Stăneşti, Tismana şi Padeş, Bolboşi, Borăscu, Ciuperceni, Negomir. „Cuantumul ajutorului specific pe cap de vacă de lapte este de cel mult 250 de euro/cap de vacă şi se calculează după finalizarea verificărilor prin raportarea numărului de animale la plafonul de 22.447.205 euro, alocat de UE acestei scheme de plată pentru anul în curs”, a precizat directoarea APIA Gorj.

I.P.

Loading...
Articole asemanatoareLasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ECO JURNAL